lv
vApl69ES604nzkbsaewLvE9qzkqNYJH5ieUB1GEW
1968673

Cik mīlīgi! Purvā konstatēta ligzda ar diviem jauniem klinšu ērgļiem

Cik mīlīgi! Purvā konstatēta ligzda ar diviem jauniem klinšu ērgļiem

Veicot klinšu ērgļu monitoringu, Latvijas austrumu daļas purvos "Latvijas valsts mežu" (LVM) vides eksperti konstatējuši vairākas apdzīvotas ligzdas un vienā no ligzdām tika novēroti divi jauni ērgļi, kas ir rets gadījums.

Tā informē LVM.

Latvijā klinšu ērgļi ir viena no retākajām putnu sugām, kuras skaits pēdējās desmitgadēs tomēr ir ievērojami palielinājies. Latvijā ligzdo ap desmit klinšu ērgļu pāri.

Šie ērgļi ir nometnieki, ligzdas būvē vecos kokos uz lielu augsto purvu salām un pussalām, barojas ar purvos sastopamiem putniem un vidēja lieluma zīdītājdzīvniekiem, ziemā labprāt pārtiek no bojā gājušiem dzīvniekiem.

Līdzīgi kā mazais ērglis, arī klinšu ērglis parasti audzina tikai vienu jauno putnu, atzīmējis LVM vecākais vides eksperts Uģis Bergmanis.

Jaunie ērgļi tikuši apgredzenoti ar krāsainiem alumīnija gredzeniem, kas ļauj no attāluma noteikt putnu izcelsmi.

LU profesors Skudra: Ir jāšaubās par Lukašenko spēju efektīvi kontrolēt Prigožina vienības
Militārā grupējuma "Vagner" vienību iespējamā izvietošana Baltkrievijā destabilizē drošības situāciju, jo ir jāšaubās par Baltkrievijas līdera Aleksandra Lukašenko spēku efektīvi tās kontrolēt, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" s...
Pensiju plānos uzkrātais kapitāls pirmajā ceturksnī pieaudzis par 5,9%

Valsts fondēto pensiju shēmas jeb pensiju otrā līmeņa ieguldījumu plānos uzkrātais pensiju kapitāls šogad pirmajos trijos mēnešos pieaudzis par 5,9% jeb 333,751 miljonu eiro, marta beigās veidojot 6,006 miljardus eiro, aģentūra LETA uzzināja Latvijas B...

Staķis saņēmies - šodien paudīs viedokli par savu komandējumu lietderību

Šodien Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) rīkos preses konferenci, kurā izklāstīs redzējumu par savu komandējumu lietderību, informēja Rīgas domē.

Staķis preses konferencē plāno sniegt informāciju par līdzšinējo komandējumu rezultātiem un lietderību, kā arī...



Komentāri