lv
c9wKjqO3K3vBEKpM2gSulXXVLIC8fxXQzcPPZpA7
1967191

Eiropa diskutēs aktuālo situāciju Ukrainā un spiediena uzturēšanu pret Krieviju

Eiropa diskutēs aktuālo situāciju Ukrainā un spiediena uzturēšanu pret Krieviju

Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāju sanāksmē, kas šodien un piektdien, 30.jūnijā, norisināsies Briselē, Beļģijā, diskutēs par aktuālo situāciju Ukrainā un spiediena uzturēšanu pret Krieviju, informēja Ārlietu ministrijā.

Gaidāmas diskusijas arī par Krievijas sagrauto Kahovkas hidroelektrostacijas aizsprostu un visa veida atbalsta nodrošināšanu Ukrainai.

Savukārt ekonomikas sadaļā plānots pārrunāt progresu ES rūpniecības, vienotā tirgus un ilgtermiņa konkurētspējas uzlabošanā, kā arī paredzētas diskusijas par ES ekonomisko drošību.

Drošības un aizsardzības sadaļā paredzēts izvērtēt progresu 2022.gada decembra Eiropadomes secinājumu ieviešanā, aizsardzības jomas iepirkumiem, investīcijām un ražošanu ES, kā arī ES un NATO sadarbību, tai skaitā ar skatu uz NATO samitu Viļņā.

Migrācijas sadaļā plānots pārrunāt progresu februāra Eiropadomes secinājumu ieviešanā, aktuālo situāciju migrācijas jomā un tālākajiem soļiem migrācijas izaicinājumu risināšanai.

Papildus ir plānotas diskusijas par ES attiecībām ar Ķīnu, kā arī ES un Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstu kopienas (CELAC) samita sagatavošanu.

Eiropadomē Latvija akcentēs, ka valsts turpinās sniegt visu iespējamo politisko, militāro, humāno un finansiālo atbalstu Ukrainai. Latvijas ieskatā, efektīvi jāievieš pieņemtās sankcijas pret Krieviju un jānovērš to apiešana.

Tāpat Latvija uzsvērs, ka ES Vienotais tirgus joprojām ir jāpilnveido, kā arī jāstrādā pie barjeru mazināšanas tajā. Harmonizēts ES Vienotais tirgus ir viens no ES kopējās konkurētspējas priekšnosacījumiem.

Eiropadomē Latvija paudīs nostāju, ka karš Ukrainā parāda nepieciešamību ES spēlēt lielāku lomu Eiropas drošībā un jāpaaugstina bloka dalībvalstu militārās spējas, tostarp ražošanas jomā. Latvijas ieskatā, svarīgi intensificēt ES un NATO sadarbību, lai nodrošinātu pēc iespējas labāku sagatavotību krīzēm nākotnē.

Latvija arīdzan atbalstīs priekšlikumu atjaunot ES pieeju attiecībās ar Ķīnu. Atjaunotajā pieejā jāliek uzsvars uz tādiem pamatelementiem kā demokrātiskās vērtības un ekonomiskā drošība.

Rīgas klusajā centrā atklās Lidl un Burger King

Šodien Rīgas klusajā centrā "Lidl" atklās savu 25. veikalu, bet "Burger King" - sesto ātrās ēdināšanas filiāli Latvijā, informēja kompāniju pārstāvji.

Abu uzņēmumu jaunās tirdzniecības vietas atradīsies blakus Sporta ielā. To atklāšana paredzēta plkst....

Pie Brīvības pieminekļa izstādīs PK basketbolā trofeju Staķis arī būs klāt

Šodien pie brīvas pieminekļa aplūkošanai tiks izstādīta Džeimsa Neismita vārdā nosauktā trofeja, kas tiek pasniegta Pasaules kausa basketbolā uzvarētājiem.

Trofeja publiskai aplūkošanai būs pieejama no plkst.13.

Trofejas pasaules tūres Latvijas programm...

Latvijas volejbolisti nodrošina vietu Sudraba līgas finālā

Latvijas vīriešu volejbola izlase trešdien Jelgavā Eiropas Sudraba līgas turnīra pusfināla atbildes spēlē pārspēja Austriju un nodrošināja vietu finālā.

Latvijas volejbolisti bija pārāki ar rezultātu 3-0 (25:19, 25:21, 25:23), uzvaru summā nodrošinot ja...



Komentāri