lv
T8x29bTNlY9GHJu44PiuGhbw7jGYxhOhFFTh0kPm
1966772

Kolē: Izraugoties uzreiz 12 basketbolistus, ietaupām laiku

Kolē: Izraugoties uzreiz 12 basketbolistus, ietaupām laiku

Francijas vīriešu basketbola izlase, Pasaules kausa finālturnīram izraugoties uzreiz 12 spēlētāju sarakstu, ietaupa laiku, pēc sastāva paziņošanas uzsvēra valstsvienības galvenais treneris Vensāns Kolē.

Trešdien Kolē paziņoja tos spēlētājus, kuri dosies talkā valstsvienībai 2023.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kurā francūžiem pirmā posma apakšgrupā jātiekas ar Latviju, Kanādu un Libānu.

"Man nekad nav bijis tik daudz tikšanos ar saviem asistentiem. Izvēloties 15 vai 16 spēlētājus, var tikt kavēti lēmumi, taču, izraugoties uzreiz 12 basketbolistus, kā to darījām pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm, ietaupām laiku. Bija grūti sastādīt spēlētāju sarakstu, kuru nācās koriģēt pēdējā brīdī, jo uzzinājām par Viktora Vembanjamas lēmumu," Francijas Basketbola federācija (FBB) citē Kolē teikto.

Saspēles vadītājam Silvēnam Fransisko ir tikai sešas spēles izlasē, taču treneri valstsvienības sasaukumos redzējuši viņa attīstību un vēlējās integrēt komandā.

"Parasti izvēlamies septiņus malējos un piecus garos spēlētājus. Šoreiz Nikolā Batumam varbūt būs jāspēlē vairāk kā ceturtajam numuram," teica Kolē, kurš izcēla arī aizsargu Nando de Kolo un Elī Okobo daudzveidību.

Francija Pasaules kausā startēs ar lielākoties pieredzējušu sastāvu, jo valstsvienībā neviens no spēlētājiem finālturnīra laikā nebūs jaunāks par 25 gadiem.

"Tipiski francūžiem uzvarām un medaļām vajadzētu būt normai. Tomēr ceļš uz tiem jālauž katru reizi no jauna. Mums jāveido apstākļi, kuros jāpārbauda mūsu ambīcijas. Būt starp favorītiem - tas ir lepnums, taču basketbolā daudz komandu var iegūt tādu statusu, piemēram, Eiropas čempionāta favorīte uz papīra netika tālāk par astotdaļfinālu," stāstīja Kolē.

Nedēļas sākumā kļuva zināms, ka Francijai nepalīdzēs šī gada NBA drafta pirmais numurs Viktors Vembanjama. Izlasei atteicis arī pērn Francijas pilsonību ieguvušais Džoels Embīds.

Pasaules kausa finālturnīrs, kurā pirmo reizi vēsturē spēlēs arī Latvijas valstsvienība, no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Francijas vīriešu basketbola izlases sastāvs:

Nikolā Batums (Losandželosas "Clippers", NBA), Nando de Kolo (Vilērbānas ASVEL), Evans Furnjē (Ņujorkas "Knicks", NBA), Mustafa Fols (Pirejas "Olympiakos", Grieķija), Silvēns Fransisko ("Peristeri", Grieķija), Rūdijs Gobērs (Minesotas "Timberwolves", NBA), Matiass Lesors (Atēnu "Panathinaikos", Grieķija), Franks Nilikinā (Dalasas "Mavericks", NBA), Elī Okobo, Jakuba Utarra (abi - "Monaco"), Terijs Terpijs (Lemānas "Sarthe"), Geršons Jabusele (Madrides "Real", Spānija).

Saimnieciskās darbības ieņēmumu kontu izmanto 114 nodokļu maksātāji

Nepilnu deviņu mēnešu laikā saimnieciskās darbības ieņēmumu kontu atvēruši 114 nodokļu maksātāji, trešdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Raidījumā skaidro, ka oktobrī ieviestais saimnieciskās darbības konts mikrouzņēmumu nodok...

Rīgā šogad būs desmit jaunas pilsētas pļavas

Rīgas dome šodien atbalstīja lēmumu par desmit jaunu pilsētas pļavu izveidi.

Kā informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa, projekts tiek īstenots sadarbībā ar Latvijas Dabas fondu (LDF) un apkaimju biedrībām.

Pilsētas pļavas veidos pie Latvijas ...

Lielbritānija ar Latviju vēlas slēgt jaunus divpusējos nolīgumus - kādus?

Lielbritānija ar Latviju vēlas slēgt jaunus divpusējos nolīgumus, kas pieļautu Latvijas pilsoņu izdošanu, kā arī atvieglotu notiesāto Latvijas iedzīvotāju nodošanu sodu izciešanai Latvijā, šodien tikšanās laikā ar tieslietu ministri Inesi Lībiņu-Egneri...



Komentāri