lv
4Ci4RlS1Il8pk1mxFA1G0Ac0QXI5Tk6IGe0SaYDJ
1960807

“Integrācijas pamatā Latvijā ir jābūt latviskumam” - Levits

“Integrācijas pamatā Latvijā ir jābūt latviskumam” - Levits

Egils Levits, prezidentūras noslēgumā, pateicās Latvijas iedzīvotājiem.

Šodien Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar sabiedrības pārstāvjiem prezidentūras noslēguma sarunā “Ar skatu nākotnē!”, kurā uzsvēra Valsts prezidenta lomu, strādājot Latvijas valsts ilgtspējas labā. E. Levits atzīmēja, viņaprāt, četrus svarīgākos ilgtspējas pīlārus – valsts drošība, latviskums, demokrātija un tās kvalitāte un Latvijas konkurētspēja – un to, kas izdarīts šajās jomās un kas vēl būtu jāturpina.

Runājot par drošību, E. Levits norādīja, ka viņa prezidentūras laikā “vēl vairāk ir pieaugusi Latvijas drošība NATO kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvarā”. E. Levits īpaši atzīmēja valsts augstāko amatpersonu sadarbību rietumu sabiedroto pārliecināšanā, lai izkliedētu ilūzijas par Krieviju un mainītu NATO aizsardzības stratēģiju, aizstāvot katru tās dalībvalsts teritorijas kvadrātcentimetru.

E. Levits atzīmēja, ka integrācijas pamatā Latvijā ir jābūt latviskumam, kurā ietilpst latviešu valoda kā demokrātiskās līdzdalības valoda, izpratne par vēsturi un eiropeiskums. “Tas viss kopā veido latvisku skatupunktu uz pasauli,” uzsvēra E. Levits.
Valsts prezidents Egils Levits arī norādīja uz septiņiem posmiem, “kuri jāsaslēdz vienotā ķēdē, lai nodrošinātu Latvijas konkurētspēju”. Tie ir: skolas izglītība, augstākā izglītība, zinātne, pētniecība, inovācijas, ražošana un eksports.

Savas runas noslēgumā Valsts prezidents Egils Levits pateicās Latvijas iedzīvotājiem: “Esmu pateicīgs Latvijas tautai par uzticību un man doto iespēju četrus gadus kalpot savai valstij Valsts prezidenta amatā. Es pateicos saviem politiskajiem padomniekiem un visiem Rīgas pils darbiniekiem par degsmi, atdevi un saliedēto komandas darbu! Es pateicos visiem tiem daudzajiem cilvēkiem, ar kuriem man bija tas gods satikties un sadarboties. Es pateicos visiem domubiedriem un konstruktīvajiem kritiķiem, ar kuriem es varēju dalīties savās pārdomās.”

Rēzija Kalniņa un draugi. Mēness mūzika un dzeja

18.augustā plkst.19.00 koncertzālē "Latvija" ar koncertprogrammu "Mēness mūzika un dzeja" uzstāsies vijolniece Azade Magsodi (Irāna, Vācija), aktrise Rēzija Kalniņa un pianists Andis Paegle (Vācija), informēja pasākuma mārketinga speciālists Pēteris Ne...

Aizkraukles novadā konfiscēts vairāk nekā 300 litru alkohola

Valsts policija Aizkraukles novadā konfiscējusi vairāk nekā 300 litru nelikumīga alkohola un 167 dažāda kalibra patronas, ziņo Valsts policija.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas ieprie...

Cer uzlabot finansējuma pieejamību mazajiem un vidējiem uzņēmumiem

Ar Eiropas Savienības (ES) rekomendāciju palīdzību plānots uzlabot finansējuma pieejamību mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, informēja Ārlietu ministrijā.

Šodien Luksemburgā Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Gunda Reire piedalījās Eiropas Savien...



Komentāri