lv
BKKiey0YIdOb36mOntLlE4D4pKBtD0U2l2X8enTI
1960384

Mēģinās veicināt toleranci pret dažādību Latvijas uzņēmumos

Mēģinās veicināt toleranci pret dažādību Latvijas uzņēmumos

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) aicina darba devējus gan no privāta, gan publiskā sektora pieteikties novērtējumam "Dažādībā ir spēks", informēja SIF pārstāve Ilze Sarkanābola.

Novērtējuma mērķis ir veicināt toleranci pret dažādību Latvijas uzņēmumos, organizācijās, institūcijās un darba tirgū kopumā. Aktivitātes uzdevums ir veidot Latvijas iedzīvotājos izpratni, ka dažādība ir resurss - rosināt atvērtību un izcelt labās prakses piemērus, godinot tos darba devējus, kas ar savām vērtībām un ikdienas rīcību demonstrē atvērtību pret sabiedrības dažādību Latvijā.

Novērtējuma "Dažādībā ir spēks" iekļaujošas darba vides kritēriji izstrādāti, ņemot vērā gan situāciju Latvijā, gan citu valstu pieredzi. Tiek vērtēta darba devēju darba vides atvērtība dažādībai, iepriekš veikto pētījumu rezultāti un citi pieejamie dati par iekļaujošu darba vidi un dažādības vadību, inovācijām personāla vadībā un pakalpojumu sniegšanā, vides un darba procesa pielāgotības jautājumiem.

Līdz šim novērtējumā "Dažādībā ir spēks" tika noteikti pieci balvu ieguvēji nominācijās "Mūsu darbinieki", "Mūsu principi", "Mūsu darba vide", "Mūsu tirgus attiecības" un "Mūsu saziņa", bet šogad novērtējums ir piedzīvojis izmaiņas metodoloģijā. Turpmāk ikviens darba devējs, kas būs veicis dažādības novērtējumu, varēs iegūt dažādībai atvērta darba devēja statusu noteiktā kategorijā, sasniedzot vismaz 60% rezultātu.

Sarkanābola norāda, ka tiks lemts par īpašiem apbalvojumiem papildu statusa kategorijās, piešķirot tos darba devējiem, kuri ir paveikuši ko ievērojamu vai nozīmīgu attiecīgajā jautājumā, kas var kalpot par paraugu iedvesmai arī citiem.

Pieteikumus novērtējumam iespējams veikt digitālā formā tīmekļvietnē "dazadiba.lv". Novērtējuma veikšana ir paredzēta līdz 15.septembrim, un pēc iesniegto datu caurskatīšanas, rezultāti tiks paziņoti gada nogalē dažādības vadībai veltītā pasākumā.

Ostapenko apliecina savu favorītes statusu un iekļūst Īstbornas astotdaļfinālā

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko otrdien Īstbornas "WTA 500" turnīra pirmajā kārtā izcīnīja uzvaru un sasniedza astotdaļfinālu.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 17.vietu, pirmās kārtas mačā ar 6-4, 6-3 pārspēja čehieti Barboru Stric...

Dziesmu un deju svētkos aicina strādāt attālināti

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku Rīcības komiteja nolēmusi aicināt Latvijas pašvaldības par godu svētkiem no 2.jūlija līdz 9.jūlijam izkārt valsts karogus, kā arī rosināt svētku nedēļas laikā Rīgā organizēt darbu attālināti, informē...

Rīga jūlijā uzņems spēcīgu sastāvu pulcējošu Pasaules kausa posmu dambretē
Pasaules kausa posmā 100 lauciņu dambretē "Rīga Open 2023" no 2. līdz 8.jūlijam sacentīsies pasaulē labākie dambretisti no deviņām valstīm. Kopā ar citiem vietēja un starptautiska mēroga meistariem Latviju turnīrā pārstāvēs arī lielmeistars un pasaules...


Komentāri