lv
92PNah5WGbwhD4gkyDjbsuQD4L9QntiDBmJNymai
1959314

Millers pirmās instances tiesā uzvar LZA par 440 000 eiro piedziņu

Millers pirmās instances tiesā uzvar LZA par 440 000 eiro piedziņu

Zemgales rajona tiesa Bauskā pagājušajā nedēļā apmierinājusi producenta Jura Millera prasību pret Latvijas Zinātņu akadēmiju (LZA) par 439 807 eiro piedziņu kā kompensāciju par koncertzāles "Rīga" atjaunošanā ieguldītajiem līdzekļiem, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Millers uzsver, ka 2014.gadā viņš, piesaistot privātos līdzekļus, atjaunoja LZA ēkās lielo zāli, kurai deva nosaukumu koncertzāle "Rīga". Vēlāk starp pusēm radās konflikts, LZA nolēma lauzt līgumu ar Milleru, bet neuzskatīja par pamatotu prasību kompensēt telpu atjaunošanā ieguldītos līdzekļus. Kopš 2016.gada 1.janvāra telpas atkal stāv tukšas.

LZA sociālajos tīklos uzsver, ka spriedums tiks pārsūdzēts apgabaltiesā.

Pats Millers paziņojumā presei pauž viedokli, ka konflikta cēlonis esot bijusi LZA amatpersonu, tostarp bijušā prezidenta Ojāra Spārīša, alkatība.

"2014.gadā, kad es ar komandu dažu mēnešu laikā izdarīju to, ka LZA funkcionāri nespēja 42 gadus - atjaunoju koncertzāli, bija aizskarta viņu pašcieņa, parādot viņu nespēju," klāsta Millers, apgalvojot, ka viņam esot tikuši izteikti piedāvājums darbā pieņemt piecus LZA darbiniekus, "kuri faktiski neko nedarītu, bet tiem ikmēnesi tiktu izmaksāta alga". Atsakoties no šī piedāvājuma, attiecības ar toreizējo LZA vadību strauji esot pasliktinājušās.

U-20 Eiropas sudrabs pirms 10 gadiem – žilbinošs basketbola acumirklis. Saruna ar komandas treneri Štālbergu
"Neteiktu, ka biju procesa bīdītājs, bet tajā brīdī biju organizētājs, pareizā ceļa ierādītājs spēlētājiem," tā savu lomu 2013. gada U-20 Eiropas basketbola čempionātā atceras toreizējais Latvijas izlases galvenais treneris Artūrs Štālbergs. Viņa zvaig...
Par Latvijas Dabas fonda direktori izraudzīta Vita Anda Tērauda

Par Latvijas Dabas fonda (LDF), vienas no lielākajām vides un dabas aizsardzības organizācijām Latvijā, vadītāju atklātā konkursā izraudzīta Vita Anda Tērauda, informēja LDF komunikācijas vadītāja Liene Brizga-Kalniņa.

Jaunā fonda vadītāja ir ar ievēroj...

Degvielas tirgotāja Kool Latvija apgrozījums pērn pieaudzis uz pusi

Degvielas tirgotājs SIA "Kool Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 25,86 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 52,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga 2,4 reizes - līdz 1,354 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv"...



Komentāri