lv
mtrSnumV8GwW6OUa3zDXHD24IJcxLxlhAqE5HHIc
1958883

airBaltic padomes priekšsēdētāja amatā iecelts Klāvs Vasks

airBaltic padomes priekšsēdētāja amatā iecelts Klāvs Vasks

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" padomes priekšsēdētāja amatā iecelts Klāvs Vasks, liecina "Firmas.lv" informācija.

Savukārt aviokompānijas padomes priekšsēdētāja vietnieka amatā iecelts Kaspars Ozoliņš. Vienlaikus padomes locekļa amatā strādās Andris Liepiņš.

Darbu "airBaltic" padomē padomes locekļa amatā turpina arī mazākuma akcionārs Dānijas uzņēmējs Larss Tūsens.

Izmaiņas kompānijas padomes sastāvā Uzņēmumu reģistrā iegrāmatotas pirmdien, 26.jūnijā.

Jau vēstīts, ka 2023.gada jūnija vidū akcionāru sapulcē uzņēmuma padomē tika iecelts Liepiņš, Vasks un Ozoliņš. Jauno "airBaltic" padomes locekļu pilnvaru termiņš ir trīs gadi.

Liepiņa kompetence būs korporatīvā pārvaldība, uzņēmuma un komandas vadība, kā arī iesaistīto pušu vadība, Vaska kompetence būs finanšu jautājumi un audits, kā arī risku vadība un iekšējās kontroles sistēmas, bet Ozoliņa kompetence būs gaisa pārvadājumi un stratēģiju izstrādes un ieviešanas joma.

"airBaltic" padomes locekļi izraudzīti konkursa kārtībā. Kopumā konkursā uz uzņēmuma triju padomes locekļu amatiem pieteicās 68 pretendenti.

"airBaltic" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 500,17 miljoni eiro, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās 2,5 reizes - līdz 54,219 miljoniem eiro.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

Veselības budžets arī pēc papildu finansējuma neatbildīs PVO ieteikumiem

Piešķirot papildu 140 000 000 eiro veselības aprūpei, Latvijas veselības nozares budžets sasniegs tikai 9,6% no vispārējās valdības izdevumiem, ne Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ieteiktos vismaz 12%, aplēsusi Latvijas Veselības un sociālās aprū...

Latvijā veselības nozarei pietrūkst 450 miljonu eiro!

Arodbiedrība uzskata, ka Finanšu ministrija vēlamo ir uzdevusi par esošo.

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) šodien ziņos Veselības nozares stratēģiskajai padomei par Finanšu ministrijas misēkli, kas būtiski paslik...

Roberts Zīle: Valdība agonē, un JV gaida, kad NA vai AS kļūdīsies

"Jaunajai vienotībai" (JV) iniciējot sarunas par pārmaiņām valdošajā koalīcijā, valdība pašlaik agonē, šādu viedokli intervijā "Latvijas Avīzei" paudis Nacionālās apvienības (NA) politiķis, Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle.

Pēc Valsts prezidenta...



Komentāri