lv
4jF90vXClK4yxY28hIBxyTZ4XwQJmu8JgbxCEvnn
1946776

Futbola virslīgas trešā apļa ievadā tiek aizvadīti četri mači

Futbola virslīgas trešā apļa ievadā tiek aizvadīti četri mači

Atgriežoties no izlašu pārtraukuma, "Optibet" Latvijas futbola virslīgā šodien tiks aizvadītas četras spēles, kas būs pirmās 19.kārtā un arī trešajā aplī.

Dienas pirmajā mačā plkst.16 "Liepāja" stadionā "Daugava" tiksies ar "Metta" futbolistiem. Virslīgu tiešraidē translē kanāls TV4 un portāls "Sportacentrs.com".

"Liepāja" pirms došanās izlašu pārtraukumā uzvarēja divos mačos pēc kārtas, savukārt "Metta" turnīra otro pusi sagaida ar četrām neuzvarētām spēlēm pēc kārtas.

Izpildot saistības par senākiem transfēriem, "Liepāja" turnīram var pieteikt jaunus spēlētājus. Tā vēju pilsētas komandā nonācis viens no "Jelgavas" vadošajiem futbolistiem Danila Patijčuks, tukumnieku rindās spēlējušais Roberts Meļķis, kā arī vairāki senegālieši.

Sakrāto brīdinājumu dēļ "Metta" komandai šajā mačā nevarēs palīdzēt galvenais treneris Andris Riherts, kā arī pussargs Daņiils Čiņajevs un aizsargs Mikus Vasiļevskis.

Pirmā apļa savstarpējā spēle pārcelta uz jūlija beigām, bet otrajā aplī komandas cīnījās neizšķirti 1:1.

Plkst.18 RFS "LNK Sporta Parks" stadionā tiksies ar čempioni "Valmieru". Abām vadošajām komandām RFS un "Riga" šodienas mači būs pēdējie pirms piektdien "Skonto" stadionā gaidāmā Rīgas lielklubu derbija.

RFS ir vienīgā komanda, kas pirmajos divos apļos neizjuta zaudējuma rūgtumu, trešo sagaidot ar trīs uzvaru sēriju. Valmierieši nostabilizējuši savu spēli un otrā apļa noslēgumā sarūpēja "Riga" pirmo zaudējumu sezonā.

Abas ir turnīra tabulas kaimiņienes, taču rīdzinieki valmieriešus apsteidz jau par 15 punktiem.

Vasaras pāreju periodā RFS pametis aizsargs Jovans Vlalukins, kurš atgriezies dzimtenē un par līguma izpirkuma maksu pievienojies Serbijas vicečempionei Bačka Topolas TSC. Savukārt "Valmieras" rīcībā atgriezies viens no iepriekšējās sezonas atslēgas spēlētājiem, Kolumbijas uzbrucējs Kamilo Mena, kurš gada pirmo pusi pavadīja īrē Polijas klubā Bjalistokas "Jagiellonia".

RFS komandu šajā mačā nevarēs vadīt galvenais treneris Viktors Morozs, kurš sakrājis brīdinājumus. "Valmierai" šī paša iemesla dēļ jāiztiek bez aizsarga Maksima Toņiševa.

Pirmajā aplī abas komandas spēlēja neizšķirti 0:0, bet otrajā ar 2:1 pārāka bija RFS.

Līdere "Riga" plkst.19 Zemgales Olimpiskā centra Jāņa Lūša stadionā viesosies pie "Jelgavas".

"Riga" otrā apļa noslēgumā piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā (0:1 pret "Valmieru") un tagad RFS apsteidz tikai par punktu. Jelgavnieki zaudējuši trīs no pēdējām četrām spēlēm, vienīgo uzvaru izcīnot pret valmieriešiem.

"Jelgavas" komanda čempionāta otro pusi sāks bez sava labākā vārtu guvēja Danila Patijčuka, kurš pārcēlies uz "Liepāju".

Galvaspilsētas komandai šajā cīņā jāiztiek bez Mora Gajē.

Pirmajā aplī "Riga" komandu no zaudētiem punktiem pēdējā minūtē izglāba Marko Regža (2:1), bet otrajā aplī rīdzinieku uzvara bija drošāka (3:1).

Tāpat plkst.19 sāksies mačs, kurā pastarīte "Super Nova" Salaspils stadionā uzņems "Auda" komandu.

"Super Nova" zaudējusi piecus mačus pēc kārtas un no priekšpēdējās pozīcijas atpaliek jau par septiņiem punktiem. "Auda", pēdējās spēlēs tiekoties ar pārējām četrām komandām, kas ir zem tās turnīra tabulā, izcīnījusi astoņus no 12 iespējamajiem punktiem.

"Auda" no "Riga" komandas ieguvusi brazīliešu uzbrucēju Režinaldu Ramirisu un no "Jelgavas" - pussargu Oskaru Rubeni. "Super Nova" turpretī zaudējusi Denisu Rakelu, kurš karjeru turpinās Polijā. Rakels un Jevgeņijs Miņins, kuram sakrātie brīdinājumi liegs šodien doties laukumā, ir "Super Nova" labākie vārtu guvēji.

Pirmajos divos apļos šo komandu spēles noslēdzās ar vienādiem rezultātiem - 2:0 "Auda" labā.

Kārtas noslēgumā "Daugavpils" pirmdien mājās tiksies ar "Tukums 2000"/"Telms" futbolistiem.

Pirmajos divos apļos komandas aizvadījušas pa 18 spēlēm katra, izņemot "Metta" un "Liepājas" vienības, kuru pirmās kārtas cīņa vēl nav aizvadīta.

Turnīra tabulas augšgalā ar 45 punktiem ir "Riga", 44 punkti ir RFS, bet 29 punkti - "Valmierai". 26 punktus sakrājusi "Liepāja", 24 punktus - "Auda", 22 - "Metta", 19 - "Tukums 2000"/"Telms", 18 - "Jelgava", 14 - "Daugavpils" un septiņus - "Super Nova".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Ostapenko cīnās par savu pirmo titulu sezonā

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko šodien Birmingemas "WTA 250" sērijas turnīra finālā tiksies ar čehieti Barboru Krejčīkovu, cīnoties par savu pirmo titulu sezonā.

Mača sākums paredzēts plkst.15.30 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA ...

Vācijas un Serbijas basketbolistes nodrošina vietu olimpisko spēļu kvalifikācija

Vācijas un Serbijas sieviešu basketbola izlases sestdien Ļubļanā izcīnīja uzvaras Eiropas čempionāta pusfinālos par 5.-8.vietu un nodrošināja vietas 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Vācija ar rezultātu 71:69 (18:15, 11:18, 13:16...

Par Eiropas čempioņu titulu cīnīsies Spānijas un Beļģijas basketbola izlases

Spānijas sieviešu basketbola izlase, kas 2023.gada Eiropas čempionāta finālturnīru sāka ar zaudējumu Latvijai, sestdien nodrošināja vietu meistarsacīkšu finālā, kurā tiksies ar Beļģiju.

Pusfināla spēlē spānietes ar rezultātu 69:60 (18:14, 20:14, 12:18, ...



Komentāri