lv
1wl1C4y8RYwg226k1II04oXhftNM0JbXyD07UfFg
1943150

LaTS veikalu tīklā uz Jāņiem visvairāk pērk pīrādziņus un alu

LaTS veikalu tīklā uz Jāņiem visvairāk pērk pīrādziņus un alu

Veikalu tīklā LatS pirmsjāņu nedēļā šogad populārākie produkti ir dažāda veida pīrādziņi, kā arī vietējā ražojuma alus. Pieprasīti ir gan speķa, gan kāpostu pīrādziņi, kā arī picas. No alus visbiežāk izvēlas Cēsu Premium pinti, Bauskas Senču un Lāčplēša Dzintara.

Pērn vispirktākie produkti uz Jāņiem tāpat bija pīrādziņi, bet pircēji priekšroku deva citām alus šķirnēm. Populārākie bija Mežpils tradicionālais, Latvijas sevišķais stiprais un Aldara gaišais.

Rīgas veikalos pieprasījums atšķiras no pārējās Latvijas. Kā liecina LatS statistika, galvaspilsētā priekšroka tiek dota augļiem. Populārākie produkti ir arbūzi un zemenes, kā arī biezpiena sieriņi. Pagājušajā gadā pirms Jāņiem Rīgas veikalos visvairāk tika pirkti banāni un kartupeļi.

Kā liecina LatS veikalu dati, šogad līgotāji mazāk interesējas par alkoholu. Ja pērn ārpus Rīgas vairāk nekā 28% no iegādātajām precēm bija alkohols, bet Rīgā tie bija gandrīz 20%, tad šogad ārpus Rīgas alkohols veido tikai nedaudz vairāk nekā 22%, bet Rīgā – gandrīz 17%.

Tomēr ir skaidri redzams, ka tieši pirmsjāņu nedēļā pieaudzis pieprasījums pēc alkoholiskajiem dzērieniem. Maijā alkohols veidoja Rīgā aptuveni 7% no kopējā iepirkumu groza, bet ārpus Rīgas – 20%.

Rīdzinieki daudz biežāk izvēlas iegādāties veikalā dārzeņus un agļus, kas šogad veido gandrīz 15% no pirkumiem, savukārt lauku veikalos tos iegādājas tikai aptuveni 2% no kopējā pirkumu daudzuma.

Savukārt ārpus Rīgas daudz pieprasītāki ir maizes un konditorejas izstrādājumi. Tie šogad veido vairāk nekā 21% no iepirkumiem, kamēr galvaspilsētā tikai aptuveni 9%.

Staķim pārmet vairāk nekā 14 000 iztērēšanu, iespējams, nelikumīgos komandējumos

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP), iespējams, nelikumīgos komandējumos iztērējis vairāk nekā 14 000 eiro, šādu viedokli pauda Rīgas domes deputātu frakcijas "Latvijas attīstībai" priekšsēdētājs Viesturs Zeps, kurš savulaik ar Staķi vēlēšan...

Ostapenko Birmingemas pusfinālā pirmoreiz tiksies ar Potapovu. Cik stipra tā ir?

Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko šodien Birmingemas "WTA 250" sērijas tenisa turnīra pusfinālā tiksies ar neitrālo sportisti Anastasiju Potapovu.

Mačs centrālajā kortā sāksies ne ātrāk par plkst.14.30 pēc Latvijas laika.

Ostapenko, kura WTA rangā...

NBS komandieris Kalniņš: Krievijā nav sākusies varas maiņa
Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" vadītāja Jevgeņija Prigožina mēģinājums gāzt Krievijas militāro vadību, visticamāk, tiks apslāpēts, viņa paziņojumi un spējas ir jāvērtē ļoti kritiski, intervijā Latvijas Radio atzina Nacionālo bruņoto spēku (NBS) k...


Komentāri