lv
q8anyuOB4ziXrxK9KOhSGEEFKr2Y6sGBWJznVSiM
1942689

Eiropas sieviešu basketbola čempionātā tiks noskaidrotas finālistes

Eiropas sieviešu basketbola čempionātā tiks noskaidrotas finālistes

Eiropas sieviešu basketbola čempionātā šodien Ļubļanā tiks noskaidrotas finālistes, kā arī tiks aizvadītas cīņas par piekto līdz astoto vietu.

Pusfinālā Ungārija ar Spāniju spēlēs plkst.18.45, bet plkst.11.45 laukumā dosies Beļģija un Francija, tiešraidē cīņas pārraidot televīzijas kanālam TV6.

Spānija joprojām vienīgo zaudējumu četrās cīņās ir piedzīvojusi pirmajā mačā ar Latviju (63:67), bet Ungārija pēc uzvaras pār eksčempioni Serbiju un pirmās vietas D grupā arī ir zaudējusi tikai vienā mačā, grupā ar 68:69 piekāpjoties Turcijai.

Savukārt iepriekšējā čempionāta bronzas medaļniece Beļģija un sudraba laureāte Francija četrās spēlēs joprojām nav zaudējušas.

Plkst.13 cīņā par 5.-8.vietu tiksies Vācija un Čehija, bet plkst.15.45 - Serbija un Melnkalne. Piektās vietas īpašnieces nodrošinās vietu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Latvija A grupā pēc uzvaras pirmajā spēlē ar Spāniju nākamajās divās piekāpās Grieķijai un Melnkalnei, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks līdz 25.jūnijam.

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risinājās divās valstīs. A un B grupu komandas spēlēja Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā. Tāpat katrā no pilsētām tika aizvadīti pa diviem astotdaļfināliem, taču, sākot ar ceturtdaļfinālu, visas spēles notiek Slovēnijas galvaspilsētā.

Komandas cīnās arī par piecām ceļazīmēm uz 2024.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā vieta kā rīkotājvalstij jau garantēta Francijas izlasei.

Par 2021.gada Eiropas čempionēm kļuva serbietes, kuras finālā pieveica Francijas basketbolistes. Francūzietēm tas bija piektais zaudētais fināls pēc kārtas. Bronzas godalgas izcīnīja Beļģijas izlase.

Līst kā pa Jāņiem? Nelīst! Sestdiena būs silta un bez nokrišņiem

Sestdiena būs silta un bez nokrišņiem.

Tā prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Jāņu dienā mākoņu daudzums debesīs būs neliels un ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

Pūtīs lēns vējš, un gaiss iesils līdz +22…+27 grādiem, ...

Bezmaksas seanss! Brīvdabas kino vakarā rādīs filmu Mamma vēl smaida

29.jūnijā Valmiermuižas parkā notiks brīvdabas kino vakars.

Tajā tiks demonstrēta režisores Elzas Gaujas spēlfilma "Mamma vēl smaida". Plkst.21.00 norisināsies tikšanās ar filmas pārstāvi, pēc kuras tiks demonstrēta filma.

Filmā "Mamma vēl smaida" stāst...

Vai ir vērts ieguldīt tikai vienu eiro mēnesī? Viela pārdomām

Ja katru mēnesi mēs investētu vienu eiro, un gada vidējā atdeve būtu 10%, tad pēc 95 gadiem mūsu kontā būtu viens miljons eiro. Protams, šis iegūtais miljons kalpotu kā mantojums nākamajām paaudzēm, taču būtiskākais ir saprast, ka arī viens eiro finans...



Komentāri