lv
IqhaSs9uYJ83VEQ593FdHOvv1zrRtON2TxXvEQOK
194029

Ukrainas armijai pāris stundu laikā ziedotas 2 tonnas sveču un parafīna

Ukrainas armijai pāris stundu laikā ziedotas 2 tonnas sveču un parafīna

Biedrības "Tavi draugi" Lāčplēša dienas sveču pieņemšanas punktā Ukrainas armijas atbalstam pāris stundu laikā ziedotas divas tonnas sveču un parafīna, kas jau pārtop ierakumu svecēs Ukrainas armijas atbalstam, informēja biedrības pārstāve Beāte Bēvalde.

Biedrība šogad akcijas "Draugu sveču mēnesis" laikā Lāčplēša dienā bija aicinājusi Latvijas iedzīvotājus sniegt praktisku atbalstu Ukrainas karavīriem, ziedojot sveces vai to pārpalikumus ierakumu sveču izgatavošanai.

"Tavi draugi" pārstāve Beāte Bēvalde pateicas ikvienam, kurš sniedz palīdzību Ukrainas aizstāvjiem. Viņa stāstīja, ka pirmās Ukrainā nogādātās Latvijas iedzīvotāju izgatavotās sveces jau silda karavīrus ierakumos un tiek ļoti novērtētas. Karavīri tās izmanto, lai uzsildītu ūdeni, pagatavotu maltītes un lai sasildītos paši.

Lai arī ierakumu sveču akcija ir tikai sākusies, biedrība jau ir saņēmusi vairākus tūkstošus Latvijas iedzīvotāju, tostarp uzņēmumu darbinieku, pensionāru, skolēnu un bērnudārznieku gatavoto sveču, kas pakāpeniski tika nogādātas Ukrainā.

Biedrības "Tavi draugi" novembrī rīkotajā akcijā "Draugu sveču mēnesis" ikviens ir aicināts izgatavot ierakumu sveces, izmantojot gofrēto kartonu, konservu bundžu un parafīnu, ziedot sveču izejmateriālus vai veikt mērķa ziedojumu izejvielu sagādei.

Biedrības noliktavā, Ventspils ielā 50, Rīgā, katru novembra otrdienu un ceturtdienu no plkst.14 līdz plkst.18 un sestdienu no plkst.10 līdz plkst.18 notiek ierakumu sveču gatavošanas darbnīcas, kur piedalīties aicināts ikviens interesents. Darbnīcu apmeklētāji ir lūgti ņemt līdzi visu sveču izgatavošanai nepieciešamo, bet, ja izejvielas nav pieejamas, tās tiks nodrošinātas. Savukārt lielākām interesentu grupām no uzņēmumiem un organizācijām dalība sveču izgatavošanas darbnīcās norādītajos laikos ir jāpiesaka iepriekš.

Tāpat sveču izgatavošanas darbnīcas notiek arī Rīgas 21.vidusskolā un citviet visā Latvijā. Precīzāka informācija par darbnīcu norises vietām un laikiem pieejama biedrības un sadarbības partneru sociālajos tīklos.

Plānots, ka akcija turpināsies līdz 2023.gada sveču mēnesim - februārim.

Porziņģis - starp nedēļas labākajiem spēlētājiem Austrumu konferencē

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis bijis starp aizvadītās nedēļas labākajiem spēlētājiem Austrumu konferencē, informē Nacionālā basketbola asociācija (NBA).

Porziņģis aizvadītajā nedēļā piedalījās trīs no četrām Vašingtonas "Wizards" spēlēm un pa...

Kretīni! Krievi Ukrainu atkal pakļāvuši masīvai raķešu apšaudei

Krievija otrdien atkal pakļāvusi Ukrainu masīvai raķešu apšaudei, un sprādzieni dzirdami gan Kijivā, gan Čerņihivas apgabalā.

Vairumā apgabalu darbojas ukraiņu pretgaisa aizsardzība, taču ir arī raķešu trāpījumi.

Kā ziņo Čerņihivas apgabala kara adminis...

Kalnu slēpotājs Zvejnieks sezonā pirmajās sacensībās Šveicē uzvar slalomā
Latvijas vadošais kalnu slēpotājs vīriešu konkurencē Miks Zvejnieks otrdien Šveicē izcīnīja uzvaru Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās slalomā, vēsta sportistu pārstāvošā komanda.


Komentāri