lv
xqsvXKDGbgRnqy7VLvS28ZOe3XnwQZyrtxEkdm3o
1939351

Tirgotājs: Pirmssvētku nedēļā alkoholu iegādājušies mazāk nekā pērn

Tirgotājs: Pirmssvētku nedēļā alkoholu iegādājušies mazāk nekā pērn

Veikalu tīklā "LaTS" pirmssvētku nedēļā alkoholiskos dzērienus iegādājušies nedaudz vairāk nekā 22% pircēju, kas ir mazāk nekā pērn, informēja "LaTS" pārstāvji.

Pērn ārpus Rīgas vairāk nekā 28% no iegādātajām precēm bija alkohols, bet Rīgā - teju 20%. Savukārt šogad ārpus Rīgas alkoholu iegādājās nedaudz vairāk nekā 22% pircēji, bet Rīgā - teju 17%.

Vienlaikus pieprasījums pēc alkoholiskajiem dzērieniem pieaudzis tieši pirmsjāņu nedēļā, liecina "LaTS" veikalu dati. Maijā ārpus Rīgas alkohols no kopējā iepirkumu groza veidoja 20%, bet Rīgā - 7%.

Veikalu tīklā pirmsjāņu nedēļā populārākie produkti šogad, līdzīgi kā pērn, bija dažāda veida pīrādziņi, kā arī vietējā ražojuma alus. Pieprasīti ir gan speķa, gan kāpostu pīrādziņi, kā arī picas.

Rīgas veikalos pieprasījums atšķiras no pārējās Latvijas. Kā liecina "LatS" statistika, galvaspilsētā pircēji galvenokārt iegādājušies augļus, kā arī biezpiena sieriņus. Savukārt pagājušajā gadā pirms Jāņiem Rīgas veikalos visvairāk tika pirkti banāni un kartupeļi.

Rīdzinieki daudz biežāk izvēlas iegādāties veikalā dārzeņus un agļus, kas šogad veido gandrīz 15% no pirkumiem, bet lauku veikalos tos iegādājas tikai aptuveni 2% no kopējā pirkumu daudzuma, atzīmēja veikalu tīkla pārstāvji.

Ārpus Rīgas daudz pieprasītāki ir maizes un konditorejas izstrādājumi. Tie šogad veido vairāk nekā 21% no iepirkumiem, kamēr galvaspilsētā tikai aptuveni 9%.

Latvietis Krists Neilands trešo reizi karjerā startēs Tour de France

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands trešo reizi karjerā piedalīsies "Tour de France" velobraucienā, piektdien ziņo "Israel - Premier Tech" komanda.

Komandas galvenais mērķis šogad daudzdienu velobraucienā "Tour de France" ir uzvaras atsevišķos sacen...

Vāc parakstus par 500 000 kompensāciju Jēkabpilī nogalinātās sievietes bērniem

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par 500 000 eiro kompensāciju Jēkabpilī nogalinātās sievietes bērniem.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Dans Titavs. Viņš aicina Saeimu pieņemt speciālu likumu, ar kuru nekavējoties t...

Lembergs saslimis. Tālab uz 2 mēnešiem atliek viņa krimināllietas iztiesāšanu

Bijušā Ventspils mēra, pašreizējā Ventspils domes deputāta Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") saslimšanas dēļ Rīgas apgabaltiesa līdz 14.augustam plkst.10 lēmusi atlikt viņa krimināllietas iztiesāšanu, informē tiesa.

Tiesas sēdē plānots turpināt...



Komentāri