lv
QQuEiSnO1CXmYQXyvcJBQXQdBhnnuGZmwSqIpTV8
1932253

Latviešu valodas aktīviste Liāna Langa sašutumā - izsaukta uz policiju!

Latviešu valodas aktīviste Liāna Langa sašutumā - izsaukta uz policiju!

Dzejniece un sociālo tīklu aktīviste Liāna Langa saņēmusi pavēsti, ka viņai jāierodas Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirknī, lai sniegtu paskaidrojumus par to, ka viņa sociālajā tīklā Facebook publicējot rakstus, kas kurina naidu un grauj Latvijas uzņēmumu reputāciju. Tas raisījis publicistes neviltotu sašutumu.

Esmu saņēmusi dīvainu pavēsti no Valsts policijas Jūmalas iecirkņa. Informēšu sabiedrību par šo procesu un manu vēstuli inspektorei.Šī būs ļoti publiska lieta!

"Esmu saņēmusi pavēsti ierasties 29.06.23 plkst. 10.00 pie Jums paskaidrojuma sniegšanai par naida kurināšanu un uzņēmumu reputācijas graušanu sociālā vietnē “Facebook.”

Lūgums mani informēt rakstiski, kurš gadījums tiek izmeklēts, lai mans advokāts un es varam sagatavoties paskaidrojumu sniegšanai. Lūgums infomēt mani, kurš Krimināllikuma pants paredz manu ierašanos klātienē.

atvijas latviskošana ir šābrīža valsts politika, kas tiek atbalstīta valsts augstākajā politiskajā līmenī, ko apliecina vairāki dokumenti, piemēram, šis Valsts prezidenta paziņojums “Par latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas nostiprināšanu”, kas publicēts Latvijas valsts portālā Likumi.lv 2021. gada 26. aprīlī.

Valsts valodas likums skaidri un nepārprotami definē Likuma mērķus: 1) latviešu valodas saglabāšanu, aizsardzību un attīstību; 2) latviešu tautas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu; 3) tiesības brīvi lietot latviešu valodu jebkurā dzīves jomā visā Latvijas teritorijā; 4) mazākumtautību pārstāvju iekļaušanos Latvijas sabiedrībā, ievērojot viņu tiesības lietot dzimto valodu vai citas valodas; 5) latviešu valodas ietekmes palielināšanu Latvijas kultūrvidē, veicinot ātrāku sabiedrības integrāciju.

Manis vadītā sabiedriski sociālā kampaņa #RunāLatviski darbojas saskaņā ar valsts politiku pēc 2022. gada 24. februāra.

Lūgums mani informēt, kāpēc man, Ogres novada iedzīvotājai, jāierodas sniegt paskaidrojums Valsts policijas Rīgas reģiona Jūrmalas iecirknī. Sociālās tīklošanās vietne “Facebook” neatrodas Jūrmalā.

Lieliska ziņa! Kuldīgas maizes ceptuvei tomēr atradies jauns īpašnieks

Par SIA “Kuldīgas maizes ceptuve” īpašnieku kļuvis vietējais uzņēmējs Gatis Rozenfelds, kurš iegādājies maizes ceptuves iekārtas, produktu receptes un pauž gatavību arī turpmāk Kuldīgas novada un visas Latvijas iedzīvotājus priecēt ar Kuldīgas maizi, v...

Uzvaras diena – Cēsu kauju noslēgums pirms 104 gadiem
Pirms 104 gadiem, 1919. gada 22.–23. jūnijā Ziemeļlatvijas brigāde un Igaunijas armija izcīnīja uzvaru pret Landesvēra un Dzelzsdivīzijas daļām Cēsu kaujās. Līdz ar to tika sagrauti Vācijas ģenerāļa Rīdigera fon der Golca agresīvie plāni Baltijā un atj...
Deputāti lems par priekšlikumu denonsēt tiesiskās palīdzības līgumu ar Krieviju

Saeima šodien lems, vai nodot izskatīšanai komisijās Nacionālā apvienības (NA) parlamenta frakcijas iesniegto likumprojektu, kas paredz denonsēt līgumu starp Latviju un Krieviju par tiesisko palīdzību un tiesiskajām attiecībām civillietās, ģimenes liet...



Komentāri