lv
Rk4uBwPFmjPIY5hFTe4j1ENjQzXZcSkVAJZPNBqV
1932024

Doma laukumā šodien norisinās tradicionālais Zāļu tirgus

Doma laukumā šodien norisinās tradicionālais Zāļu tirgus

Šodien Rīgā, Doma laukumā, norisināsies tradicionālais Zāļu tirgus, aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldības Zīmola un komunikācijas pārvaldes pārstāve Līva Sila.

Šodien no plkst.9 līdz 19 Doma laukumā varēs atrast un iegādāties ozollapu, ziedu vainagus un jāņuzāles no pļavām, piešķirot tirgum īpašu noskaņu.

Latvijas zemnieki un amatnieki piedāvās savus ražojumus un darinājumus, kas būs lieliski piemēroti gan svētku galdam, gan noskaņas radīšanai.

No plkst.10 līdz 19 norisināsies kultūras programma, kurā sanākušos priecēs pūtēju orķestris "Fanfara", bērnu deju ansamblis "Teiksmiņa", bērnu vokālā studija "Knīpas un Knauķi", orķestris "Rīga", deju ansamblis "Dancītis", jauktais koris "Medera", Siguldas bigbends, vidējās paaudzes deju kolektīvs "Sidrabi", māsas Dimantas, vidējās paaudzes deju kolektīvs "Oglīte", senioru deju kolektīvs "Oglīte", tautas deju ansamblis "Dzirkstelīte", jauktais koris "Konvents", deju kopa "Marmale", vokālais ansamblis "Harmonija Rīgai", tautas deju ansamblis "Lieksma", grupa "Acumirklis" un Roberts Ošiņs.

Līgo noskaņu visas dienas garumā uzturēt palīdzēs aktieri Zane Vaļicka un Ģirts Ķesteris, kuri iejutīsies Jāņu mātes un Jāņu tēva lomās.

LSM tests: Ko tu zini par poļiem Latvijā
Pagājušajā gadā Latvijas poļi atzīmēja trīs nozīmīgas jubilejas: Poļu savienības 100. gadadienu, 100. gadadienu kopš pirmā poļu deputāta ievēlēšanas Latvijas Saeimā un 100. gadadienu kopš pirmā poļu laikraksta ar nosaukumu "Głos Polski" ("Poļu balss") ...
Pirms svētku brīvdienām jārēķinās ar palēninātu satiksmi Pierīgā
Dodoties brīvdienās, iespējami lielāki sastrēgumi, izbraucot no Rīgas un iebraucot Rīgā, kā arī pie remontposmiem, informēja valsts SIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC)), aicinot autovadītājus paredzēt papildu laiku ceļā, kā arī pēc iespējas doties ceļā ār...
Kalnciema kvartālā visas dienas garumā notiks Jāņu tirgus un koncerts

Kalnciema kvartālā ceturtdien visas dienas garumā noritēs Jāņu ieskandināšana, informēja kvartāla pārstāve Darja Trizna.

Latvijas amatnieki, zemnieki un mājražotāji būs sarūpējuši tradicionālos Jāņu gardumus, svētku tērpus un rotas, notiks kopīga vainag...



Komentāri