lv
LIS7BEqGjvqOxzTQPHNn50eIfAO825eVJyBE3r52
192215

Valdība noteica VNĪ stratēģisko mērķi

Valdība noteica VNĪ stratēģisko mērķi

Valdība otrdien nolēma saglabāt valsts līdzdalību VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) un noteica kapitālsabiedrības vispārējo stratēģisko mērķi.

Atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumam publiskai personai ir pienākums ne retāk kā reizi piecos gados pārvērtēt katru tās tiešo līdzdalību kapitālsabiedrībā un atbilstību šā likuma nosacījumiem.

VNĪ ir 100% valsts kapitālsabiedrība, valsts kapitāla daļu turētājs kapitālsabiedrībā ir Finanšu ministrija. VNĪ pamatkapitāls uz 2021.gada 31.decembri ir 142 152 445 eiro, ko veido 142 152 445 akcijas, katras akcijas nominālvērtība ir viens eiro.

Ņemot vērā, ka iepriekšējais lēmums par līdzdalības saglabāšanu VNĪ ir pieņemts 2017.gada 28.martā, Finanšu ministrija ir veikusi valsts līdzdalības pārvērtēšanu VNĪ.

Atkārtoti pārvērtējot valsts līdzdalību VNĪ, Finanšu ministrija secinājusi, ka kopš 2017.gada faktiski nav zuduši tie apstākļi, uz kuru pamata tika saglabāta valsts līdzdalība VNĪ, bet ir nākuši klāt jauni apstākļi, kas ietekmē pieeju kādā turpmāk jāīsteno iepriekš izvirzītie uzdevumi. Tāpat, izvērtējot VNĪ darbību, nav secināms, ka VNĪ būtu pārveidojama par valsts pārvaldes iestādi vai valsts aģentūru.

Līdz ar to valdībai tika sniegts priekšlikums saglabāt valsts līdzdalību VNĪ un precizēt vispārējo stratēģisko mērķi šādā redakcijā - ilgtspējīgi un efektīvi, izmantojot inovatīvus risinājumus un ievērojot augstus darba drošības standartus, sabiedrības interesēs pārvaldīt valsts nekustamos īpašumus, kas ir stratēģiski svarīgi valsts drošībai, nepieciešami valsts institūcijām valsts funkciju veikšanai, valsts vai pašvaldību administratīvās teritorijas attīstībai, vienlaikus sniedzot ieguldījumu mūsdienīgas darba vides principu ieviešanā valsts pārvaldē un būvniecības nozares attīstībā.

Stratēģijā arī norādīts VNĪ pienākums nodrošināt lietderīgu rīcību ar valsts funkciju veikšanai neizmantotiem nekustamajiem īpašumiem.

Elektrotīklu infrastruktūras modernizācijai būs pieejami 80 miljoni eiro

Valdība otrdien apstiprināja jaunu atveseļošanas un noturības mehānisma plāna atbalsta programmu elektroenerģijas pārvades un sadales tīklu modernizācijai, kurā būs pieejami 80 miljoni eiro ne tikai elektrotīklu modernizācijai, bet arī ieguldījumiem tī...

Savākti 10 000 parakstu par valsts apmaksātas hospisa aprūpes saņemšanu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "manabalss.lv" savākti jau 10 410 paraksti par valsts apmaksātas hospisa aprūpes saņemšanu Latvijas iedzīvotājiem to pēdējā dzīves posmā, liecina informācija portālā.

Vismaz 10 000 parakstu savākšana ļauj iniciatīvu iesni...

Slimnīcām no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķir 306 087 eiro

Valdība otrdien lēma piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt slimnīcām 306 087 eiro.

Veselības ministrija (VM) skaidro, ka finansējuma tika pieprasīts, lai nodrošinātu veselības nozares un slimnīcu gatavību gan pandēmijām, tai skaitā i...



Komentāri