lv
WCy9KDx87CdKR0G6RQkBUOabDevzEVNjwdvVVxy9
1918597

Artūrs Šilovs kļuvis par IIHF sezonas otru labāko spēlētāju

Artūrs Šilovs kļuvis par IIHF sezonas otru labāko spēlētāju

Starptautiskā Hokeja federācijas (IIHF) 2022./2023.gada sezonas labākā spēlētāja balvu saņēma Kanādas uzbrucējs Konors Bedārds, balsojumā aiz sevis atstājot Latvijas vārtsargu Šilovu, pirmdien pavēstīja IIHF.

Bez Šilova un Bedārda uz balvu pretendēja Šveices izlases uzbrucējs Andress Ambīls, Kanādas uzbrucējs Edams Fantili, Čehijas uzbrucējs Dominiks Kubalīks, Vācijas uzbrucējs Jons Peterka un aizsargs Morics Zaiders.

Par spēlētājiem balsoja masu mediji un IIHF uzaicinātie hokeja sabiedrības pārstāvji. Viņiem bija iespēja balsot arī par pašu izvēlētu kandidātu.

Bedārds balsojumā saņēma 31,8% balsu, kamēr Šilovs tika pie 19,6% balsu, bet Ambīls sakrāja 19,2% balsu, Zaiders - 14,3%, Fantili - 11,9%, Peterka - 2,1%, bet par Kubāliku tika atdots 1% balsu.

17 gadus vecais Bedārds šosezon pasaules U-20 čempionātā septiņās spēlēs sakrāja 23 (7+9) punktus un palīdzēja Kanādas valstsvienībai izcīnīt pirmo vietu. Viņš arī aizvadīja rezultatīvu sezonu Kanādas Junioru līgas (CHL) sistēmā esošajā Rietumu Hokeja līgā (WHL).

Uz balvu kandidēja hokejisti, kuri aizvadītajā sezonā ir spēlējuši pasaules pieaugušo čempionātā, pasaules U-20 vai pasaules U-18 čempionātā, kā arī savos klubos devušies laukumā valstu augstākajās līgās.

Šilovs otrais balsojumā par Starptautiskās hokeja federācijas labāko spēlētāju; balvu saņem Bedārs
Latvijas izlases vārtsargs Artūrs Šilovs ierindojās otrajā vietā balsojumā par Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) 2022./2023. gada sezonas labākā spēlētāja balvu. Balvu saņēma Kanādas uzbrucējs Konors Bedārs, pirmdien pavēstīja IIHF.
Sesks un Francis uzvar ERC ceturtajā posmā "Tet Rally Liepāja"

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien izcīnīja uzvaru FIA Eiropas rallija čempionāta (ERC) ceturtajā posmā "Tet Rally Liepāja".

Latvieši bija ātrākie trijos no četriem svētdienas ātrumposmiem, bet priekšpēdējā posmā ieņēma t...

Latvijas futbola izlase EČ kvalifikācijas turnīra spēlē tiksies ar Armēniju

Latvijas vīriešu futbola izlase šodien Erevānā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē tiksies ar Armēniju.

Spēle Vazgena Sargsjana vārdā nosauktajā stadionā sāksies plkst.19 pēc Latvijas laika, to tiešraidē translējot platformai "Viaplay".

Atla...



Komentāri