lv
gl4HZJHWB41L7vhvd6CbqjlvbGRFlf7tCPkGCB3J
1902759

Par alkohola tirgošanu pasākumos Preiļos būs jāmaksā 45 eiro

Par alkohola tirgošanu pasākumos Preiļos būs jāmaksā 45 eiro

Par alkohola tirgošanu Preiļu pilsētas teritorijā rīkotajos pasākumos pašvaldībai maksājamā nodeva būs 45 eiro, liecina publikācijas precizējums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Attiecīgie saistošie noteikumi "Latvijas Vēstnesī" bija publicēti jau ceturtdien, bet piektdien publicēts to precizējums.

Iepriekš bija norādīts, ka par alkohola tirgošanu pasākumos Preiļu teritorijā pašvaldības nodeva būs 50 eiro, taču tā bijusi tehniska kļūda, jo pareizais nodevas apmērs ir 45 eiro.

Savukārt par alkohola tirgošanu Preiļu novadā nodeva būs 25 eiro par pasākumu, kā jau tas tika vēstīts iepriekš.

Līdz šim alkoholu pasākumos varēja tirgot, samaksājot parasto nodevu par jebkādu ielu tirdzniecību svētkos, kas ir no diviem līdz pieciem eiro dienā atkarībā no norises vietas.

Pagājušajā gadā rudenī tika grozīti noteikumi "Par ielu tirdzniecības un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Preiļu novadā", kuros atsevišķi izdalīja nosacījumus alkohola tirdzniecības atļaujas saņemšanai.

Kā skaidro pašvaldībā, alkohola tirdzniecības nodeva atsevišķi izdalīta tādēļ, ka publiskajos pasākumos tradicionāli piesakās daudz tirgotāju, kas tirgo alkoholu, bet viņu maksātā nodeva nenosedza pašvaldības izdevumus par uzkopšanu pēc svētkiem un citus svētku rīkošanas tēriņus.

Šlesera partijas LPV rīkotā protesta akcijā šovakar pieprasīs Saeimas atlaišanu

Šodien plkst.19 pie Rīgas pils notiks opozīcijas politiķa Aināra Šlesera vadītās partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) rīkota protesta akcija gan prasot Saeimas atlaišanu, gan gatavojoties Saeimas atsaukšanas kampaņai.

Šlesers iepriekš atzinis, ka Sae...

Pirmo reizi šogad spēkā brīdinājums par karstumu

Piektdien Latvijā saglabāsies karsts laiks, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +25..+29 grādiem, par dažiem grādiem vēsāks gaiss būs vietām piekrastē, prognozē sinoptiķi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) izsludinājis dzelte...

Latvijas banku peļņa pirmajā ceturksnī sasniegusi 143 miljonus eiro

Latvijas banku sektors šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar peļņu 143,358 miljonu eiro apmērā, kas ir 2,1 reizi vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina Latvijas Bankas publiskotie dati.

Banku procentu ienākumi 2023.gada pirmajos trijos mēnešos...



Komentāri