lv
0QfRN3AdYrG8h81i5L5kikajO5hMXxiDe3LKSJY9
1895707

Nosauktas divas uzņēmējiem draudzīgākās Latvijas pašvaldības

Nosauktas divas uzņēmējiem draudzīgākās Latvijas pašvaldības

Šodien Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) sveica uzņēmumiem draudzīgākās pašvaldības, kur pirmās vietas apbalvojumus saņēma Madonas novads un Ventspils.

Kategorijās "Uzņēmumiem draudzīgākā valstspilsēta 2023" trešo vietu ieguva Jūrmala, otro - Jelgava, bet pirmo vietu ieguva Ventspils.

Tikmēr kategorijā "Uzņēmumiem draudzīgākais novads 2023" trešo vietu LTRK piešķīra Jēkabpils novadam, otro - Smiltenes novadam, bet pirmajā vietā ierindojās Madonas novads.

LTRK norāda, ka pašvaldības vērtētas pēc vairākiem kritērijiem - pašvaldības atbildes uz uzņēmēja interesi attīstīt biznesu konkrētajā reģionā, pašvaldības atbalsta izglītības iestādēm uzņēmējdarbības programmu īstenošanā un skolēnu mācību uzņēmumu organizēšanā, pašvaldības pašvērtējuma, uzņēmēju vērtējuma un reģistrēto uzņēmumu daudzuma konkrētajā pašvaldībā.

Pērn kategorijā "Uzņēmumiem draudzīgākā valstspilsēta" pirmo vietu ieguva Jūrmala, otro vietu - Rīga, bet trešo vietu ieguva Ventspils. Savukārt kategorijā "Uzņēmumiem draudzīgākais novads" pirmo vietu ieguva Bauskas novads, bet otro un trešo vietu dalīja Kuldīgas novads un Tukuma novads.

LTRK ir apvienojušies gandrīz 6000 biedru - visu Latvijas reģionu un nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi, asociācijas, pilsētu uzņēmēju klubi, un citas uzņēmēju apvienības.

Salnu nodarīto bojājumu apsekošanai pieteikti 1008 hektāru augļu dārzi

Līdz trešdienas rītam augļkopji un ogu audzētāji apsekošanai pieteikuši 1008 hektārus augļu dārzu, kas maija sākumā cietuši salā un salnās, informēja Lauku atbalsta dienesta (LAD) pārstāvji.

Kopumā saņemti 105 pieteikumi, tostarp no Valmieras novada saņ...

ZZS gatava piedalīties Kariņa rosinātajās piecu partiju sarunās

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) gatava piedalīties Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) rosinātajās piecu partiju sarunās, apliecināja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis.

ZZS "protams, piekrīt" piedalīties šādā sarunā un piecu p...

Jūrmalā pašvaldība atsakās no hokeja uzturēšanas sporta skolā, vecāki ar to nemierā
Pēc Latvijas hokeja izlases bronzas medaļu izcīnīšanas pasaules čempionātā ir pieaugusi bērnu interese pievērsties šim sporta veidam. Tomēr Jūrmalā līdz ar hokeja kompleksa slēgšanu jūnijā visdrīzāk tiks pārtraukta bērnu hokeja programma. 


Komentāri