lv
H9UCSJrsNoUluZCZF5DqR4X7yf8zOkB0BVQzyHhN
1892768

Jaunā vienotība pārrunās ar Nacionālo apvienību turpmāko valdības darbu

Jaunā vienotība pārrunās ar Nacionālo apvienību turpmāko valdības darbu

"Jaunā vienotība" (JV) šodien Ministru kabineta ēkā plkst.12.45 tiksies ar Nacionālo apvienību (NA), lai pārrunātu tālāko valdības darbu.

Iepriekš finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) sacīja, ka komentāri par tālāko valdības darbu būs iespējami tikai pēc tikšanās ar visiem partijas pārstāvjiem.

Ašeradens uzskata, ka pašlaik ir pāragri runāt par potenciālo valdības darbu, bet JV iestājas par paplašinātas koalīcijas izveidošanu, jo tas piešķirtu valdības darbam dinamiskumu.

Tāpat Ašerādens apliecināja, ka pie jebkura scenārija JV premjera amatam virzīs līdzšinējo valdības vadītāju Krišjāni Kariņu (JV).

Iepriekš pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits pauda, ka viņš atturētos nominēt jaunu Ministru prezidenta kandidātu, ja pēc valdības krišanas veidotos koalīcija ar ZZS, kurai aizvien būtu saistības ar sankcijām pakļauto politiķi Aivaru Lembergu.

Levita pilnvaras beigsies jūlija sākumā, un, ja valdība dažādu iemeslu kristu līdz tam laikam, Valsts prezidenta uzdevums būtu nominēt jaunu premjera amata kandidātu.

Valsts prezidents norādīja, ka neatkarīgi no tā, ko saka ZZS līderi, partijā ir "zināmas oligarhiskas ietekmes", un tas var Latvijai radīt reputācijas problēmas.

Levits gan atzina, ka ZZS pati kā partija ir normāls politisks spēks, kas savos uzstādījumos nav sevišķi citādāks par AS. Kamēr ZZS neradīs pilnīgi pārliecinošu iespaidu, ka Lembergs vairs nav saistīts ar partiju, tā būs problēma, kas jārisina pašai ZZS.

Valsts prezidenta vēlēšanu gaita esot pamatīgi sašūpojusi koalīciju, tomēr Levits pauda cerību, ka koalīcija nostabilizēsies, jo tā ir "reāli labākā iespējamā koalīcija".

Risinājums? Teātri un topošie aktieri studiju laikā varētu slēgt līgumattiecības

Otrdien Latvijas Teātra padomes sēdē apsvērta iespēja teātrim un topošajam aktierim studiju procesa laikā slēgt līgumattiecības, paredzot finansiālu ieguldījumu no teātra puses un saistības no aktiera puses pēc studiju beigām, informēja Kultūras minist...

Skolēns čatā sūta video, kur gaļas mašīnā samaļ kaķi. Skola vēršas Saeimā

Rīgas Lietuviešu vidusskola vērsusies pēc palīdzības Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā pēc palīdzības cīņā ar agresīviem skolēniem, otrdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Rīgas Lietuviešu vidusskola vēršanos S...

Bļugera pārstāvētā Vegasas Golden Knights izcīna Stenlija kausu (+VIDEO)

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvējiem otrdien kļuva Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vegasas "Golden Knights" vienība, trofeju izcīnot pirmo reizi vēsturē.

Finālsērijas piektajā spēlē "Golden Knights" savā laukumā pret...



Komentāri