lv
l4cIdihCUJJ0xvAVezue4LGol8wpeQARcQumWfeo
1892555

EP Strasbūrā notiks padomju masu deportāciju upuru piemiņas pasākums

EP Strasbūrā notiks padomju masu deportāciju upuru piemiņas pasākums

Šodien plkst.14 Eiropas Parlamentā (EP) Strasbūrā notiks padomju masu deportāciju upuru piemiņas pasākums, aģentūru LETA informēja EP deputātes Sandras Kalnietes (JV) palīdze Elīna Bīviņa.

Piemiņas pasākumu atklās Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja Roberta Metsola. Savās atmiņās par deportācijām dalīsies Latvijas Politiski represēto apvienības priekšsēdētājs Ivars Kaļķis.

Klātesošos uzrunās arī EP deputāte no Lietuvas Rasa Juknevičiene, dziedās deportēto ansamblis no Lietuvas.

Piemiņas pasākuma turpinājumā Metsola, EP priekšsēdētāja vietnieks Roberts Zīle (NA) un citi klātesošie nolasīs 1500 deportēto cilvēku vārdus.

1941.gada naktī uz 14.jūniju notika Latvijas iedzīvotāju masveida izvešana uz PSRS Sibīrijas, Tālo Austrumu un Tālo Ziemeļu apgabaliem.

Kopumā šajā naktī no Latvijas tika izvesti vairāk nekā 15 000 cilvēku - tostarp slimi un veci cilvēki, bērni un zīdaiņi.

Koru lielkoncertā aicinās vienoties Ukrainas himnas atskaņojumā

Koru lielkoncerta "Tīrums. Dziesmas ceļš" radošā komanda - mākslinieciskie vadītāji Kaspars Ādamsons un Ārijs Šķepasts, kā arī režisors Juris Jonelis - aicina visu koristus, kas dziedās koncertā "Tīrums. Dziesmas ceļš", piedalīties īpašā veltījumā Ukra...

ASV vēstnieks par krieviem: Pašu valdība viņiem melo; viņiem jāzina patiesība!

Jau kopš paša Krievijas iebrukuma Ukrainā ASV prezidents ir uzsvēris, ka nekarojam ar krievu tautu, kas dzīvo totalitārā un aizvien autoritārākā režīmā, tāpēc mums ir jārod iespējas ar šiem cilvēkiem komunicēt, lai pastāstītu viņiem patiesību, intervij...

Liepājas rallija rīkotājs: Šogad ir eksāmens pirms pasaules čempionāta uzņemšanas
Nedēļas nogalē Kurzemē notiekošais Eiropas rallija čempionāta (ERC) posms "Tet Rally Liepāja" būs kā pēdējais eksāmens, lai nākamgad Latvija varētu uzņemt pasaules rallija čempionāta (WRC) posms. Tā sarunā ar portālu LSM.lv norādīja rallija rīkotāja "R...


Komentāri