lv
yR93pG81GMeCkCH7xKBJFSYhCWZAZq8qUWfMSzxZ
1887381

Ūdens temperatūra upēs vietām pakāpusies līdz +20 grādiem

Ūdens temperatūra upēs vietām pakāpusies līdz +20 grādiem

Lielākajā daļā Latvijas upju un ezeru ūdens temperatūra otrdienas rītā ir +15..+20 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ventā, Lielupē un Daugavā ūdens temperatūra sasniedz +18..+20 grādus, Aiviekstē tā ir +18..+19 grādi, Salacā +17..+19 grādi, Gaujā +15..+17 grādi, pie Carnikavas līdz +19 grādiem.

Lielākajos ezeros ūdens iesilis līdz +15..+19 grādiem.

Ūdens temperatūra jūrā Saulkrastu un Salacgrīvas pusē pazeminājusies līdz +7..+9 grādiem, Daugavgrīvā tā svārstās ap +13 grādiem, Rīgas līča Kurzemes piekrastē ūdens iesilis līdz +14..+18 grādiem, savukārt atklātā jūrā Kurzemes rietumkrastā ūdens temperatūra galvenokārt ir tuvu +10 grādiem.

Upēs turpinās mazūdens periods, ūdens līmenis nedaudz svārstās vai pazeminās. Sagaidāms, ka šīs nedēļas nogalē un nākamnedēļ daudzviet Latvijā līs, vietām līs stipri, sausums sāks mazināties.

Gaisa temperatūra otrdien sasniegs +25 grādus

Otrdien Latvijā maksimālā gaisa temperatūra būs +22..+25 grādi, piekrastē tā svārstīsies ap +20 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem.

Pūtīs lēns vējš, galvenokārt austrumu vējš, piekrastē gaidāma arī mērena jūras ...

Nākamajā Eiropas Parlamenta sastāvā Latvijai būs par vienu deputātu vietu vairāk

Nākamajā Eiropas Parlamenta (EP) sastāvā Latvijai būs deviņas deputātu vietas pašreizējo astoņu vietā, pirmdien nolēma EP Konstitucionālo jautājumu komiteja, paziņojot to savā vietnē. Balsojums par šo lēmumu paredzēts ceturtdien plenārsēdē Strasbūrā.

Ko...

Otrdien pakāpeniski palielināsies mākoņu daudzums
Dienā augsta spiediena atzara ietekmē laiks Latvijā saglabāsies sauss un saulains, tomēr dienas gaitā no dienvidiem mākoņu daudzums palielināsies, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.


Komentāri