lv
AbXW9TP0rNZNdhxlLhP7rnXIu8EMotFgX6XXXThS
1876220

Starptautiskajā animācijas festivālā piedalīsies Latvijas studiju pārstāvji

Starptautiskajā animācijas festivālā piedalīsies Latvijas studiju pārstāvji

Francijas pilsētā Ansī notiekošajā Starptautiskajā animācijas festivālā vienā no konkursiem iekļauta Indras Sproģes īsfilma, projektu prezentācijai atlasīts Ginta Zilbaloža topošais pilnmetrāžas darbs, bet filmu tirgū strādās apvienotais Baltijas stends un vairāku Latvijas animācijas studiju pārstāvji, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Šodien Francijas pilsētā Ansī / Annecy sāksies Eiropā nozīmīgākais starptautiskais animācijas festivāls, kurā tradicionāli notiek arī vērienīgais filmu tirgus MIFA (International Animation Film Market).

Ansī starptautiskais kinofestivāls, kas šogad notiek no šodienas līdz sestdienai, 17.jūnijam, jau vairāk nekā 60 gadus ir viens no pasaulē nozīmīgākajiem animācijas forumiem, uzsver Matīsa. Tam paralēli notiekošais starptautiskais filmu tirgus MIFA, kas noritēs no 13.jūnija līdz 16.jūnijam, regulāri pulcina vairāk nekā 4000 akreditētu animācijas profesionāļu. Latviju filmu tirgū MIFA ar stendu pārstāvēs NKC un Latvijas Animācijas asociācija (LAA).

Ansī festivāla īsfilmu konkursa programmai "Perspectives" atlasīta Latvijas mākslinieces un režisores Indras Sproģes jaunākā filma "Kur manas atslēgas? / Where Is The Key?". Filma tiks izrādīta četros seansos no pirmdienas, 12.jūnija, līdz sestdienai, 17.jūnijam.

Savukārt topošo projektu jeb "Work in Progress" prezentācijā "Annecy WIP sessions", kas notiks otrdien, 13.jūnijā, iekļauta arī režisora Ginta Zilbaloža un producenta Matīsa Kažas pilnmetrāžas animācijas filma "Straume / Flow", kas iepriekš jau atlasīta filmu tirgus sadaļai "MIFA Pitches" un top kā Latvijas, Francijas un Beļģijas kopražojums ar ievērojamu Eiropas kopražojumu fonda "Eurimages" atbalstu.

Arī šogad uz Franciju dosies kupla filmu veidotāju delegācija - klātienē būs pārstāvētas studijas "Atom Art", "Dream Well Studio", "Infinity Box" un "Ego Media", trijās no šīm studijām pašlaik top pilnmetrāžas animācijas filmas.

Šmits piedalīsies ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības padomes sanāksmē

Zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS) no šodienas līdz otrdienai, 13.jūnijam, piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības padomes neformālajā sanāksmē Stokholmā, kurā dalībvalstis diskutēs par ES lauksaimniecības un mežsaimn...

Kuldīgas novadā notiks Peoniju dienas

Šodien Kuldīgas novada Pelču pagastā peoniju dārzā "Ziedoņi" notiks Peoniju dienas, informēja "Ziedoņu" saimniece Dagnija Voika.

Pasākuma laikā interesenti aicināti aplūkot ziedošu peoniju kolekciju ar vairāk nekā 400 šķirnēm.

Peoniju dārzā "Ziedoņi" 17...

Varēs aplūkot topošās akustiskās koncertzāles metu konkursam iesniiegtos metus

No šodienas līdz 16.jūnijam Rīgas Kongresu namā būs iespēja apskatīt Rīgas Filharmonijas starptautiskajam arhitektūras metu konkursam iesniegtos metus, informēja Rīgas domē.

Rīgas Filharmonijas metu konkursa pirmajā kārtā tika iesniegti 38 meti no Eirop...



Komentāri