lv
FwnCj9Nfz1SfwcQayvGNzQ0gLpbf00t6zlziWmCv
1866690

Finansējuma nepietiek arī Bērnu slimnīcai

Finansējuma nepietiek arī Bērnu slimnīcai

Pacientu pamatvajadzību nodrošināšanai trūkst 2,5 miljonu eiro!

Kā jau tika ziņots, veselības aprūpei vēl šogad akūti nepieciešami 164 miljoni. Naudas trūkst arī Bērnu slimnīcai – pie tām pacientu pamatvajadzību nodrošināšanai!

“Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai (BKUS) pacientu pamatvajadzību nodrošināšanai šogad trūkst 2,5 miljonu eiro", - intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica BKUS valdes locekle, ārste Zane Straume.

Daktere Straume pastāstīja, ka attiecībā uz ambulatoriem pakalpojumiem, strādājot pēc finansējuma, kas ir līgumā ar Nacionālo veselības dienestu, piešķirta naudas summa beigsies jau septembrī.

"Tarifs ir tiešām mazs, mēs bērnu slimnīcā nevaram noturēt speciālistus un piesaistīt speciālistus. Mēs runājam par ārsta algas sadaļu apmēram trīs eiro [par sonogrāfiju]. Mēs maksājam vairāk bērnu slimnīcā, bet to darām uz kaut kā cita rēķina," skaidroja Z Straume.

Kā zināms, visas ministrijas premjera uzdevumā turpina meklēt savos budžetos “lieku” naudu veselības aprūpes vajadzībām.

Dmitrijs Skačkovs: Pārprastais ģenerālprokurors
Latvijas Republikas ģenerālprokurors Juris Stukāns publiski ir pārmetis Jēkabpilī nogalinātās sievietes advokātei nepietiekamu uzstājību, cenošoties nokļūt pieņemšanā pie ģenerālprokurora. Pēc tam, kad šis J.Stukāna izteikums izraisīja sašutumu, viņš s...
Drošības politikas eksperte: ASV atsauksmes par Rinkēviča ievēlēšanu ir ļoti pozitīvas
Vašingtona ļoti atzinīgi vērtē jaunievēlēto Latvijas prezidentu Edgaru Rinkēviču, paužot, ka Latvija, pretēji, piemēram, Polijai, rāda priekšzīmi citām Eiropas valstīm, kā Krievijas sāktā kara laikā uzturēt stabilas un paredzamas attiecības ar sabiedro...
Lukašenko piedāvājis ieročus imigrantiem pirms Latvijas robežas šķērsošamas

Iepriekš konstatēti gadījumi, kad Baltkrievijas varasiestādes piedāvājušas šaujamieročus nelegālajiem imigrantiem, kas plānojuši šķērsot Baltkrievijas-Latvijas robežu, pastāstīja Latvijas robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Baltkrievijas režīma pārs...



Komentāri