lv
T6mXVB69VPDDJoX1GFj0hKloHm94LnDfmnHFcOFC
1860258

Saksofonspēles leģenda Bobs Mincers: Džezs man nozīmē jūtīgumu, nevis žanru

Saksofonspēles leģenda Bobs Mincers: Džezs man nozīmē jūtīgumu, nevis žanru
"Es domāju katrā pasaules daļā videi ir īpaša ietekme uz mūziku, uz džezu, kas, starp citu, man nozīmē jūtīgums, nevis kādu konkrētu žanru. It īpaši tagad, kad džezs ir kļuvis ļoti plašs. Manā skatījumā džezs ir veids, kā izveidot formu un pēc tam izmantot šīs formas daļas, kur ir improvizācija, kur lietas nav pierakstītas vai izplānotas, tās vienkārši notiek spontāni. Tas man ir džezs," saka saksofonspēles leģenda, izcilais atskaņotājmākslinieks un meistarīgais komponists Bobs Mincers (Bob Mintzer), kura veikumu vairākkārt atzinīgi novērtējuši arī prasīgie "Grammy" balvas eksperti. Ceturtdien, 8. jūnijā, VEF kultūras pilī un tiešraidē LR3 "Klasika" viņš uzstāsies koncertā kopā ar Latvijas Radio bigbendu.
Šlesera un Rosļikova partijas rosina izteikt neuzticību Kariņam

Opozīcijas partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) un "Stabilitātei" Saeimā iesniegušas lēmuma projektu par neuzticības izteikšanu Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV).

Demisijas pieprasījums iesniegts, "pamatojoties uz to, ka Kariņa vadītās valdī...

Atklāts, cik liela platība applūdusi Hersonas apgabalā

Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) uzspridzināšanas dēļ Hersonas apgabalā applūdušās teritorijas kopējā platība ir 600 kvadrātkilometri, ceturtdien paziņoja Hersonas apgabala kara administrācijas vadītājs Oleksandrs Prokudins.

Viņš norādīja, ka 32% šīs...

Basketboliste Pilābere: Bez saspēles vadītājas Babkinas mainās izlases spēles stils
Latvijas basketbolistes pēc nedēļas startēs Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet līdz tam valstsvienība vēl gatavojas un koncentrējas divām pārbaudes spēlēm mājās, Latvijas Televīzijā ceturtdien pastāstīja izlases uzbrucēja Karlīne Pilābere. Viņa atzin...


Komentāri