lv
zcwJngehEMxYuWYyhZjftA5x98QTcNZv9F0wDHZy
1855616

Muzeja zinātniskā apraksta kartītes kā avots jauniem mākslas darbiem – Haneles Zanes Putniņas izstādē «Eksponāts pēc apraksta»

Muzeja zinātniskā apraksta kartītes kā avots jauniem mākslas darbiem – Haneles Zanes Putniņas izstādē «Eksponāts pēc apraksta»
Līdz 13. augustam Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kupola zālē skatāma mākslinieces Haneles Zanes Putniņas personālizstāde "Eksponāts pēc apraksta" – linogriezumu sērijas avots ir darbu apraksti Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) 20. gadsimta 2. puses – 21. gadsimta glezniecības kolekcijas zinātniskā apraksta kartītēs. Mākslas darbam ienākot muzeja krājumā, kolekcijas glabātājs jaunieguvumus īsi un precīzi apraksta. Iepazīstoties ar šiem aprakstiem, Putniņa tos interpretējusi un pēc tiem radījusi savus mākslas darbus.
Baltijas antifašistu izveidotājiem inkriminē noziedzīgas organizācijas vadīšanu

Valsts drošības dienests (VDD) tā sauktajā "Baltijas antifašistu" krimināllietā, izvērtējot izmeklēšanas gaitā iegūto informāciju, ir mainījis noziedzīgā nodarījuma kvalifikāciju uz smagāku. Personu apvienībai, kas izvērsa pretvalstiskas aktivitātes, i...

Šlesers un Rosļikovs informēs par gaidāmo protesta akciju pret pastāvošo valdību

Opozīcijas politiķi Ainārs Šlesers (LPV) un Aleksejs Rosļikovs (Stabilitātei) ceturtdien, 8.jūnijā, plāno informēt par gaidāmo protesta akciju par 14.Saeimas atsaukšanu.

Kā informēja partijas "Latvija pirmajā vietā" Saeimas frakcijas pārstāve Ingūna Mil...

KNAB pārbauda Staķa rīkojumu par braucienu uz Tamperi

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veic resorisko pārbaudi saistībā ar Rīgas domes priekšsēdētaja Mārtiņa Staķa braucienu uz Tamperi.

KNAB izvērtē Rīgas mēra darbības atbilstību likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu...



Komentāri