lv
4ps4uCqOvAz8vVGHQEL2CW5gqszfAreFgbw4oefv
185503

Pilsoniskā alianse iepazīstinās ar programmu pilsoniskās sabiedrības izaugsmei

Pilsoniskā alianse iepazīstinās ar programmu pilsoniskās sabiedrības izaugsmei
Rīga, 15.nov., LETA. Latvijas Pilsoniskās alianse šodien plkst.15 Zviedrijas vēstniecības telpās atklās programmu pilsoniskās sabiedrības izaugsmei, aģentūru LETA informēja Latvijas Pilsoniskās alianses sabiedrisko attiecību vadītāja Madara Aldiņa.

Rīga, 15.nov., LETA. Latvijas Pilsoniskās alianse šodien plkst.15 Zviedrijas vēstniecības telpās atklās programmu pilsoniskās sabiedrības izaugsmei, aģentūru LETA informēja Latvijas Pilsoniskās alianses sabiedrisko attiecību vadītāja Madara Aldiņa.

Latvijas Pilsoniskā alianse ir izveidojusi programmu "Asns", "atbildot uz izaicinājumiem, ar kuriem pilsoniskā sabiedrība Latvijā saskaras, meklējot risinājumus ilgtspējīgai attīstībai un pilsoniskās līdzdalības uzturēšanai par spīti kapacitātes trūkumam".

Programma pilsoniskās sabiedrības izaugsmei apvienos organizācijas, kam nepieciešams atbalsts, lai tās augtu un attīstītos, un iestādes, uzņēmumus, profesionāļus, kas ir gatavi dalīties ar saviem resursiem, kas tiem pieder - sākot no zināšanām, beidzot ar mantām.

Pasākuma ievadā ieskatu par aktuālo situāciju ziedojumu piesaistē un atbalstu nevalstiskajām organizācijām (NVO) sniegs Latvijas Pilsoniskās alianses padomes priekšsēdētājs Georgs Rubenis. Latvijas Pilsoniskās alianses projektu vadītāja Aija Gēliņa iepazīstinās ar programmu "Asns" un tās jaunizveidoto digitālo platformu, kas palīdzēs satikties NVO, kas sniedz ikdienā ieguldījumu sabiedrības, valsts un pasaules labā, un profesionāļiem, iestādēm un organizācijām, kas vēlas kopā soli pa solim strādāt pie sistemātiskām pārmaiņām, labdarības akcijām vai citos veidos palīdzot sev izvēlētai organizācijai.

Pieredzē par atbalsta sniegšanu un saņemšanu pilsoniskajā sektorā dalīsies advokātu biroja "Sorainen" zvērināts advokāts Andris Tauriņš, Bērnu slimnīcas fonda Projektu un komunikācijas daļas vadītāja Karīna Pētersone, Latvijas Samariešu apvienības projekta "Paēdušai Latvijai" vadītāja Agita Kraukle un Igaunijas Nevalstisko organizāciju tīkla pārstāvis Lauri Luide.

Pasākuma noslēgumā - diskusija par atbalsta formām un iespējām NVO - esošo situāciju, problēmām un nepieciešamajiem uzlabojumiem, kas uzlabotu privātā sektora atbalsta sniegšanas iespējas biedrībām un nodibinājumiem.

Diskusijā piedalīsies nodibinājuma "Hospiss LV" valdes priekšsēdētāja Ilze Neimane-Nešpora un valdes locekle Ilze Zosule, kustības "Gribu palīdzēt bēgļiem" valdes locekle Linda Jākobsone, "Maxima Latvija" Korporatīvās sociālās atbildības un ilgtspējas vadītāja Santa Roberta un Latvijas Pilsoniskās alianses padomes priekšsēdētājs Georgs Rubenis.

Atklās Rīgas Latviešu biedrības Vizuālās mākslas komisijas "Gada izstādi"
Rīga, 15.nov., LETA. Rīgas Latviešu biedrības (RLB) Baltajā zālē šodien plkst.16 atklās RLB Vizuālās mākslas "Gada izstādi", kurā apskatāmi mākslinieku šī gada radošais veikums glezniecībā, tēlniecībā un grafikā, aģentūru LETA informēja RLB pārstāve Da...
Darba grupās plānots sākt strādāt pie valdības deklarācijas izveidošanas
Rīga, 15.nov., LETA. Šodien jauno valdību veidojošās partijas darba grupās varētu sākt darbu pie valdības deklarācijas projekta, vakar pēc tikšanās ar Valsts prezidentu paziņoja "Jaunās vienotības" līderis Krišjānis Kariņš, kurš ir uzņēmies iniciatīvu ...
Koalīcijas sarunās panākta vienošanās par atbildības jomu sadali

Pēdējās dienās panākts ievērojams progress attiecībā uz jaunās koalīcijas darba virzieniem un vienošanās par atbildības jomu sadali, šodien pēc tikšanās ar "Jaunās vienotības" (JV) līderi, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) pavēstīja Valsts prezi...



Komentāri