lv
umW2DijqSfmdcz6BJigrgkue9vXhCtFhOP96thZT
1853262

Par Čakšas padomnieci augstākās izglītības jautājumos iecelta RTU profesore

Par Čakšas padomnieci augstākās izglītības jautājumos iecelta RTU profesore

Par izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV) ārštata padomnieci augstākās izglītības jautājumos 2.jūnijā iecelta profesore Inga Lapiņa, informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļā.

Lapiņa ir profesore un prodekāne studiju jomā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierekonomikas un vadības fakultātē, kā arī vada RTU Kvalitātes tehnoloģiju katedru, un viņas galvenais pienākums būs sniegt konsultācijas un priekšlikumus izglītības un zinātnes ministrei augstākās izglītības jautājumos.

Vairāk nekā 25 gadus Lapiņa savas profesionālās gaitas vadījusi augstākās izglītības, pētniecības un projektu vadības jomā. Kopš 2008.gada viņa iesaistījusies vairāk nekā 25 starptautisko ekspertu komandās augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanai. Pašlaik Lapiņa pilda pienākumus arī Studiju kvalitātes komisijā kā priekšsēdētājas vietniece.

Galvenās profesores pētniecības jomas ir cilvēkkapitāla attīstība, izglītības kvalitāte, kvalitātes vadība, atbilstības novērtēšana, sociālā atbildība un biznesa ētika, līderības un kompetences attīstība.

Pērn Lapiņa saņēmusi Cildinājuma rakstu no Valsts prezidenta Egila Levita par nesavtīgu ieguldījumu Latvijas izglītības kvalitātes pilnveidē.

Kā liecina informācija IZM interneta mājaslapā, Čakšai jau ir trīs ārštata padomnieki. Ainars Bagatskis ir padomnieks sporta jautājumos, Andrejs Panteļējevs ir padomnieks politikas plānošanas jautājumos, savukārt Ramona Urtāne ir ārštata konsultatīvā darbiniece vispārējās izglītības jautājumos.

Raudu bez asarām. Kā noslēdzies Ukrainas bērnu pirmais mācību gads Latvijā
Virs viņu galvām tika sagrautas mājas, viņi pieredzējuši skolotāju nāvi, cietuši badu un salu, kontrolposteņos izģērbti līdz apakšveļai... Tagad daļa šo bērnu mācās trīs skolās vienlaicīgi – klātienē Latvijā, tiešsaistē Ukrainā un Latvijas ukraiņu mācī...
Levits: Drīz pēc kara beigām, Ukrainai jākļūst par NATO dalībvalsti

Jāsniedz skaidrs vēstījums Ukrainai, ka drīz pēc kara beigām tā kļūs par NATO dalībvalsti, otrdien NATO Austrumu flanga jeb Bukarestes devītnieka (B9) valstu vadītāju sanāksmē Bratislavā pauda Latvijas Valsts prezidents Egils Levits.

Kā informēja Valst...

Uzmanību! Latvijā tiek vākti ziedojumi Kahovkas HES plūdos cietušajiem

Ņemot vērā, ka sprādzienā Ukrainā, Hersonas apgabalā esošā Kahovkas hidroelektrostacija (HES) ir daļēji iznīcināta, biedrība "Tavi draugi" sākusi ziedojumu vākšanu plūdos cietušajiem, informēja biedrības "Tavi draugi" pārstāve Beāte Bēvalde.

Plūdi pašl...



Komentāri