lv
Cx8dqhHhdByQfbobOwlaLIjYNWhepS9steMRYhoN
1845532

Levits: Bankām jāstrādā, domājot par ilgtermiņa izaugsmi, nevis par ātru peļņu

Levits: Bankām jāstrādā, domājot par ilgtermiņa izaugsmi, nevis par ātru peļņu

Valsts prezidents Egils Levits un Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks sagaida straujāku progresu kreditēšanā, uzsvēra amatpersonas, tiekoties Rīgas pilī.

Prezidenta kancelejā informē, ka šodien Levits un Kazāks tikās Rīgas pilī, lai pārrunātu aktualitātes Latvijas ekonomikā. Īpaša uzmanība sarunā tika pievērsta kreditēšanas situācijai un kapitāla tirgus attīstībai.

Levits norāda, ka, ņemot vērā finanšu sektora un kreditēšanas lomu Latvijas ekonomikā, komercbankām ir jāstrādā, domājot par ilgtermiņa izaugsmes iespējām, nevis tikai par īstermiņa peļņu. Arī Kazāks norāda, ka kreditēšanas jomā vērojams progress un sperti pirmie soļi, taču tiem ir jābūt straujākiem.

Kazāks darīja zināmu, ka Latvijas Banka līdz mēneša beigām publicēs jaunākās makroekonomikas prognozes, kuras pašlaik tiek pārskatītas. Viņš atzīmēja, ka Latvijas ekonomika un darba tirgus šogad ir noturīgāki nekā sākotnēji prognozēts un, ka saredz pozitīvas inflācijas mazināšanās tendences.

Tāpat tika pārrunāta arī nepieciešamība attīstīt kapitāla tirgu Latvijā. Tas ne tikai nodrošinātu nepieciešamo finansējumu uzņēmumu izaugsmei un ārvalstu investoru interesi, bet arī uzlabotu valsts un pašvaldību uzņēmumu pārvaldību.

Kā ziņots, Latvijā bankas aicinātas strādāt pie labvēlīgas augsnes sagatavošanas kreditēšanas palielināšanai, pavēstīja Finanšu ministrijā, informējot par Finanšu sektora attīstības padomes sēdē lemto.

Didzis Šēnbergs: Visu valstij strādājošo pienākums būt lojāliem Latvijai un sabiedrotajiem
Saeima 1. jūnijā pirmajā lasījumā ir pieņēmusi "Grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā", ko virzīja Nacionālās drošības komisija un kas paredz, ka līdztekus jau esošajam lojalitātes pret Latvijas Republiku un tās Satversmi pienākumam, kas pašreizē...
Pārkrauto kokvedēju izskaušana: Valsts policija sola veidot nodaļu, kas kontrolēs tikai autopārvadājumus
Daudzi kokvedēji pa Latvijas ceļiem pārvietojas pārkrauti, tāpēc tiek bojāti ceļi. Arī kontrole uz ceļiem ir nepietiekama, kokvedēji var no tās izvairīties, brīdinot cits citu par policiju "Whatsapp" čatos. Meklējot risinājumus, Valsts policija (VP) so...
Mūžībā devusies aktrise Lilita Ozoliņa

Pirmdien 75 gadu vecumā mirusi Dailes teātra aktrise Lilita Ozoliņa, informēja Dailes teātrī.

Ozoliņa dzimusi 1947.gada 19.novembrī, mācījusies Tautas kinoaktieru studijas Līvijas Akurāteres un Aloiza Brenča kursā. 1971.gadā viņa beigusi Dailes teātra 4...



Komentāri