lv
pQgUO9bijBEISwkWYmcqTlPU4CmKWFTHSt7MOSVg
1831811

Farmācija Latvijā plaukst. «Lotos Pharma» gatavojas ražot recepšu medikamentus

Farmācija Latvijā plaukst. «Lotos Pharma» gatavojas ražot recepšu medikamentus

Farmācijas uzņēmums SIA "Lotos Pharma" pērn strādāja ar 3,5 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 49% vairāk nekā gadu iepriekš, pauda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un īpašnieks Kaspars Ivanovs.

Viņš atklāja, ka 2022.gadā par vairāk nekā trim reizēm pieaugusi arī uzņēmuma peļņa, kas sasniedza 750 000 eiro.

Ivanovs sacīja, ka kopumā Latvijas farmācijas tirgus daļa, ko veido recepšu medikamenti, gada laikā pieaugusi par aptuveni 10%, savukārt bezrecepšu medikamenti, tostarp uztura bagātinātāji, tiek pārdoti par 15% vairāk.

Taujāts par plāniem ražot recepšu medikamentus, "Lotos Pharma" vadītājs minēja, ka uzņēmuma rīcībā jau ir iekārtas, kas ļauj ražot recepšu medikamentus, bet patlaban vēl notiek koncentrēšanās uz uztura bagātinātāju ražošanu.

Kā norāda Ivanovs, kopumā būs vajadzīgi trīs gadi, lai izveidotu produktu prototipus, izgatavotu paraugus, noformētu dokumentāciju un reģistrētu eksportam paredzētos produktus mērķa valstīs.

Uzņēmums plāno ražot produktus saaukstēšanās simptomu ārstēšanai un elpceļu veselībai, kā arī iekaisumu un sāpes remdējošus produktus.

"Lotos Pharma" plāno investēt aptuveni 100 000 eiro, lai tuvāko divu līdz trīs gadu laikā sāktu recepšu medikamentu ražošanu gan vietējam tirgum, gan eksportam.

Ostapenko nepārvar Francijas atklātā čempionāta jaukto dubultspēļu pirmo kārtu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko duetā ar spāni Davidu Vegu-Ernandesu piektdien piedzīvoja zaudējumu Francijas atklātā čempionāta jaukto dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.

Latvijas un Spānijas duets ar 4-6, 6-1, 12:14 zaudēja taivānietei Suvejai Sje...

Deputāti aicina noņemt LGBTQ kopienas karogu no Rīgas domes ēkas

Nacionālās apvienības (NA) "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Rīgas domes frakcijas deputāti, pieprasa no Rīgas domes ēkas noņemt LGBTQ karogu, informēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnie...

Kur palikusi Latvijas mode – neeksistējoša vai vienkārši nemanāma?
Ja jau Latvijas mode ir unikāla, preces kvalitatīvas un arī cena adekvāta, ja jau top kolekcijas un dizaineri ražīgi strādā, kāpēc pēdējos gados tā šķiet kļuvusi neredzama?! Sarunā ar dizaineriem (kuri ir arī uzņēmēji), mācībspēku un pieredzējušu stili...


Komentāri