lv
pReAQl7Cj7ycjXqjmto8VZZu7KkCAS3Mo3m4Kr4f
1828185

Levits tiksies ar jaunievēlēto prezidentu Rinkeviču

Levits tiksies ar jaunievēlēto prezidentu Rinkeviču

Šodien plkst.10 Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tiksies ar jaunievēlēto Valsts prezidentu Edgaru Rinkeviču.

LETA jau rakstīja, ka Levits ir pārliecināts, ka turpmākajos četros gados Latvija būs drošās rokās. Šādu pārliecību viņš paudis, apsveicot jaunievēlēto Valsts prezidentu Rinkēviču. Levits arī uzsver, ka uz Valsts prezidentu gulstas liela atbildība par valsts un tautas nākotni.

Tāpat vēstīts, ka Saeima trešdien par nākamo Valsts prezidentu ievēlēja premjera partijas "Jaunā vienotība" (JV) virzīto kandidātu, ilggadējo ārlietu ministru Rinkēviču.

Par Rinkēviča ievēlēšanu nobalsoja 52 deputāti. Jau kopš pirmās balsošanas kārtas par Rinkēviču balsoja Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). JV Saeimā ir 26 balsis, bet ZZS - 16 deputāti. Pēc savas prezidenta amata kandidātes Elīnas Pinto izkrišanas otrajā kārtā par labu Rinkēvičam nosliecās arī "Progresīvie", kuriem parlamentā ir 10 deputāti.

Rinkēvičam svinīgo solījumu būs jādod un amatā paredzēts stāties jūlija pirmajā pusē, kad pilnvaras noslēgsies pašreizējam Valsts prezidentam Levitam, kurš no kandidēšanas uz otro pilnvaru termiņu atteicās, jo pārvēlēšanai trūka balsu.

Valsts kontrole: iedzīvotāju līdzdalības trūkuma sekas jūt ikviens

Latvijas pašvaldībās daudzos būtiskos jautājumos iedzīvotāju līdzdalība nav paredzēta, taču pašvaldībām lēmumu pieņemšanā iedzīvotāji būtu jāsāk iesaistīt praktiski, nevis formāli, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijas ziņojumā "Iedzīvotāju līdzdalī...

Ceļu remontdarbu dēļ satiksmes ierobežojumi visā valstī
Valsts autoceļu tīklā turpinās aktīva būvdarbu sezona, darbi visos reģionos kopumā notiek 55 autoceļu posmos. Plānojot maršrutu pa Daugavpils šoseju, jārēķinās ar plašiem būvdarbiem un satiksmes ierobežojumiem Lielvārdē un pie Pļaviņām, informē "L...
Piektdien saglabāsies vēss laiks, iespējama arī neliela krusa

Piektdien Latvijā gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par +11..+15 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Sauli palaikam aizsegs mākoņi, vietām īslaicīgi līs, iespējama arī neliela krusa.

Ziemeļu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās palielināsies līdz 10-15 metri...



Komentāri