lv
GKTzAVuUdttMRikpK50PpR4mafzV0mPE1mUfNzVi
1811402

Latvijā grib izveidot speciālu institūciju vardarbīgiem jauniešiem

Latvijā grib izveidot speciālu institūciju vardarbīgiem jauniešiem

Latvijā būtu nepieciešams izveidot speciālu institūciju vardarbīgiem jauniešiem, šodien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē teica Latvijas Pusaudžu mentālās veselības asociācijas (LPMA) dibinātājs Nils Sakss Konstantinovs

Viņš to definēja kā specifisku ieguldījumu, ko ir izdarījušas daudzas Eiropas valstis, tostarp Igaunija.

Ir pusaudži, kuriem vairs nelīdzot līdz šim īstenotie palīdzības un prevencijas pasākumi. Līdz ar to esot nepieciešams ieguldīt lielus līdzekļus dažu pusaudžu aprūpē.

Tā būtu institūcijas, kas būtu vērsta uz sešiem vai 12 pusaudžiem un kas prasītu lielus finanšu resursus, jaudu un kapacitāti, līdzīgi kā iestādes, kas aprūpē 100 cilvēkus.

Šādu pusaudžu, kuriem ir iespēja pastrādāt smagus noziegumus, esot ļoti neliels skaits. Taču viņi ap sevi pulcē citus pusaudžus, norādīja Sakss Konstantinovs.

Viņaprāt, esot nepieciešams veikt šādu ieguldījumu, jo tas atmaksāšoties ilgtermiņā. Tādējādi tikšot izņemti līderi no ielu grupējumiem.

Šodien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē tika spriests par darbu ar "problemātiskiem" bērniem un pusaudžiem.

Komisijas vadītāja Ieva Brante (AS) sēdē paziņoja, ka šis jautājums tiks skatīts arī nākamajā sēdē, un to darīšot tik ilgi, kamēr tiks saņemti priekšlikumi, kā samilzušās problēmas ar vardarbību starp jauniešiem atrisināt.

Mūžībā aizgājusi tēlniece, pedagoģe Rimma Pancehovska
26. maijā mūžībā aizgājusi nozīmīgā tēlniece, pedagoģe Rimma Pancehovska (02.03.1928.–26.05.2023.), informē Latvijas Mākslinieku savienībā (LMS).
Kā pasaule reaģējusi uz Latvijas bronzu? Ir pārsteigumi...

Nevienam nav noslēpums, ka Latvijas hokeja izlase izcīnīja bronzas medaļas pasaules čempionātā hokejā, tādējādi rakstot jaunu lapu valsts sporta vēstures grāmatā. Iedzīvotāji visā Latvijā to svinēja kā nacionālos svētkus - pat valdība lēma par labu ofi...

15 federācijas lūdz apturēt nepilnu trīs miljonu sadali prioritārajiem sporta veidiem
Vismaz 15 sporta federācijas otrdien, 30. maijā, Izglītības un zinātnes ministrijā iesniegušas atklāto vēstuli ar aicinājumu apturēt līdzekļu piešķiršanu 2 761 892 eiro apmērā 20 prioritārajiem sporta veidiem, kas dažādu iemeslu dēļ raisījusi neizpratn...


Komentāri