lv
Nwd62NyxNU6EOCt8g6jtKTayDa9fJGYmQI0MVOlu
1800891

Iespēju pirmdienu pasludināt par brīvdienu Saeima vērtēs īsi pirms pusnakts

Iespēju pirmdienu pasludināt par brīvdienu Saeima vērtēs īsi pirms pusnakts

Saeima šodien īsi pirms pusnakts skatīs iespēju pirmdienu, 29.maiju, pasludināt par brīvdienu par godu Latvijas hokejistu izcīnītajām bronzas medaļām.

Kā informēja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS), sēde plānota šovakar plkst.23.45.

Smiltēns uzsvēra, ka Saeimas Prezidijs ir izdarījis visu, lai parlaments varētu lemt par šo jautājumu. Gala lēmuma pieņemšana būs deputātu ziņā.

Gadījumā, ja Saeimas vairākums izlems pieņemt attiecīgo likumprojektu, tad pie nepieciešamības to varēs izsludināt arī Saeimas priekšsēdētājs. Tas varētu notikt, piemēram, gadījumā, ja Valsts prezidents Egils Levits tobrīd vēl būs atceļā uz Latviju no Tamperes.

Kā viens no iemesliem, kāpēc nepieciešams izsludināt brīvdienu, tiek norādīts uz vajadzību dot iespēju arī reģionu iedzīvotājiem Rīgā sveikt Latvijas hokeja izlasi.

Kā ziņots, Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē, ar 4:3 papildlaikā pieveicot ASV, uzvarēja pasaules čempionāta mačā par bronzas medaļām.

«Viens no mūsu emocionālākajiem sasniegumiem!» Kā politiķi sveikuši hokejistus?

Politiķi svētdienas vakarā sociālajos tīklos sveic Latvijas hokeja izlasi ar iegūto trešo vietu pasaules čempionātā.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) izsaka komandai pateicību par piemēru neatlaidībai, mērķtiecībai un spējai sadarboties.

Savukā...

Latvijas mūris Šilovs atzīts par pasaules čempionāta labāko spēlētāju

Latvijas vīriešu hokeja izlases vārtsargs Artūrs Šilovs atzīts par 2023.gada pasaules čempionāta vērtīgāko spēlētāju un labāko vārtsargu, svētdien paziņoja meistarsacīkšu rīkotāji.

Šilovs piedalījās visās desmit pasaules čempionāta spēlēs, tikai pirmo m...

Kariņš neatbalsta oficiālo brīvdienu, jo tikai viņa varā ir to lemt...

Viņš sacīja, ka joprojām tiek strādāts pie tā, lai par godu Latvijas hokejistu izcīnītajām bronzas medaļām pirmdienu, 29.maiju, Latvijā varētu noteikt par brīvdienu. Saeimas priekšsēdētājs šajā jautājumā esot saziņā ar Ministru prezidentu Krišjāni Kari...



Komentāri