lv
rseOKOz4OtaHjmxqsamAl5OzbP5o2LoS2dYu8hco
1795943

Čigānu biedrība izvēlējusies Latvijas Romu prezidentu

Čigānu biedrība izvēlējusies Latvijas Romu prezidentu

Latvijas Čigānu biedrību kongresā sestdien par Latvijas Romu prezidentu ievēlēts biedrības "Latvijas Čigānu biedru apvienība un augstākā čigānu padome" priekšsēdētājs Osvalds Jezdovskis, pavēstīja Jezdovskis.

Tāpat kongresā nodibināta Latvijas Čigānu (Romu) federācija, kura patlaban, pēc Jezdovska stāstītā, apvieno astoņas čigānu biedrības.

Jezdovskis pastāstīja, ka ceturtdien, 1.jūnijā, plānota Latvijas Čigānu (Romu) federācijas sanāksme, kurā tiks lemts par darbības stratēģiju turpmākajiem pieciem gadiem.

Jau patlaban gan esot skaidrs, ka federācijas darbības galvenais mērķis būs uzlabot čigānu dzīves apstākļus Latvijā, risinot izglītības, kultūras un sociālos jautājumus.

Viesnīcā "Avalon" šodien notika Latvijas Čigānu biedrību apvienības kongress. Dibināšanas sapulces laikā bija plānots apvienot Latvijas Čigānu biedrības un ievēlēt Latvijas Romu prezidentu. Latvijas Romu prezidenta vēlēšanas notika pirmo reizi.

Federācijas mērķi ir uz brīvprātības principiem attīstīt romu tautas kultūru un izglītību, veicināt romu popularitāti Latvijā, kā arī organizēt pasākumus.

Uzmanību! Olaines pagastā turpinās meža ugunsgrēks

Sestdienas vakarā joprojām turpinās meža ugunsgrēka dzēšanas darbi Olaines novada Stūnīšos, informēja Valsts meža dienestā.

Ugunsgrēks ir ierobežots, kā arī uzmērīta degusī platība, kas nav tik liela, kā sākotnēji tika lēsts - liesmas izpostījušas 7,8 h...

Lielbritānijas latvieši pulcējas uz talku un hokeja skatīšanos
Šajā nedēļas nogalē Lielbritānijā Daugavas Vanagu fonda īpašumā "Straumēni" tautieši pulcējās uz gadskārtējo talku, lai divu dienu laikā sakoptu latviešu īpašumu un satiktu citus latviešus. Taču šoreiz talkošanas plānos nācās ieviest izmaiņas, jo oblig...
ASV hokejisti kļūst par Latvijas pretiniekiem pasaules čempionāta bronzas spēlē

ASV vīriešu hokeja izlase sestdien Tamperē piedzīvoja zaudējumu pasaules čempionāta pusfinālā un svētdien būs Latvijas valstsvienības pretiniece bronzas spēlē, kamēr par titulu cīnīsies Vācijas un Kanādas hokejisti.

Otrā pusfināla spēlē Vācija ar rezult...



Komentāri