lv
hH6gdFqsIoPxUbIZbrYtXTPvjIQNzKCXnVrOq0qN
1792570

Sākti kriminālprocesi pret desmit reibušiem šoferiem, trīs no viņiem paliks bez

Sākti kriminālprocesi pret desmit reibušiem šoferiem, trīs no viņiem paliks bez

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija uz Latvijas ceļiem apturējusi 13 automašīnu un motociklu vadītājus alkohola reibumā un trīs - narkotisko vielu ietekmē, desmit gadījumos par izdarīto likumpārkāpumu sākti kriminālprocesi, bet trim no šoferiem nolemts konfiscēt pārkāpuma izdarīšanā izmantoto spēkratu, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Par sēšanos pie auto vai motocikla stūres, ja pirms tam lietotas narkotiskās vielas vai alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība, un papildus sodam tiek konfiscēts arī transportlīdzeklis, ja tas pieder pārkāpējam. Ja spēkrats pašam šoferim nepieder, tad no viņa papildus sodam piedzen naudas summu, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību.

Aizvadītajā diennaktī trīs no pieķertajiem stiprā alkohola reibumā un narkotisko vielu ietekmē esošajiem autovadītājiem bija sēdušies pie stūres savam transportlīdzeklim, kas tagad tiks konfiscēts, turpretim septiņi brauca ar sev nepiederošām automašīnām, liecina policijas apkopotie dati.

Nedēļas pēdējā darbdienā policija par dažādiem pārkāpumiem Ceļu satiksmes jomā noformējusi 356 administratīvā pārkāpuma protokolus, tostarp pieķerts 151 atļautā ātruma pārkāpējs un četri agresīvi braucēji.

Kā ziņots, 24 stundu laikā valstī reģistrēti 166 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietuši 23 un gājuši bojā trīs cilvēki.

Aptauja: sievietēm Latvijā ir sarežģītāk veidot karjeru

Latvijā 66% iedzīvotāju uzskata, ka sievietēm ir sarežģītāk veidot karjeru, informē pārtikas ražošanas un vairumtirdzniecības uzņēmuma "Mars Latvia" pārstāvji, balsoties uz uzņēmuma īstenoto aptauju.

Vienlaikus uzņēmumā atzīmē, ka tikai 12% aptaujāto no...

Prognozē jaunus globālās gaisa temperatūras rekordus

Vidējā gaisa temperatūra pasaulē nākamajos piecos gados, visticamāk, sasniegs jaunus rekordus, to veicinās siltumnīcefekta gāzes un El Ninjo parādība, secināts Pasaules Meteoroloģijas organizācijas (PMO) ziņojumā.

Kā norāda Latvijas Vides, ģeoloģijas un...

VDD nesaskata nozieguma sastāvu Rosļikova izteikumos portālā Tvnet

Valsts drošības dienests (VDD) nesaskata nozieguma sastāvu Saeimas deputāta Alekseja Rosļikova izteikumos intervijā portālam "Tvnet", iespējamo Krievijas pilsoņu izraidīšanu no Latvijas pielīdzinot deportācijām.

VDD aģentūrai LETA apstiprināja, ka VDD i...



Komentāri