lv
gbC3plzPnYZ2gQV4dop67g8kZBGVnbY5WKzzMUqu
1787591

Izstrādās vardarbības pret sievietēm un ģimenē novēršanas un apkarošanas plānu

Izstrādās vardarbības pret sievietēm un ģimenē novēršanas un apkarošanas plānu

Tiks izstrādāts vardarbības pret sievietēm un ģimenē novēršanas un apkarošanas plāns laika periodam no 2024. līdz 2029.gadam, šodien pēc Noziedzības novēršanas padomes (NNP) sēdes paziņoja tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Plāna izstrādē piedalīsies Tieslietu ministrija, Labklājības ministrija, Iekšlietu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Veselības ministrija, Kultūras ministrija un citas atbildīgās iestādes, iesaistot arī pašvaldības.

Vienlaikus tieslietu ministre uzsvēra nepieciešamību ratificēt Stambulas konvenciju. "Mēs šobrīd esam prezidējošā valsts Eiropas Padomes Ministru komitejā, mēs nevaram atļauties, ka Latvija ar tik problemātisku situāciju vardarbības ģimenē jautājumā nepievienojas tik svarīgam cilvēktiesību dokumentam," sacīja Lībiņa-Egnere.

Ministre norādīja, ka sanāksmē tika plaši diskutēts par vardarbības cēloņu identifikāciju, vardarbības situāciju novēršanu un to, kā vardarbības gadījumi ģimenē tiek apskatīti no visām iesaistītajām institūcijām. Sēdē tika nolemts, ka īpaši svarīga ir atbildīgo institūciju - policijas, tiesas un prokuratūras - izglītošana par vardarbības gadījumiem ģimenē, kā arī starpinstitucionālā sadarbība dažādos līmeņos.

Realitāte Latvijas sabiedrībā ir tāda, ka vardarbība pastāv, un uz to nav pietiekami adekvāti reaģēts nevienā līmenī - ne likumu, ne politiskā, atzina ministre, norādot, ka valstij nepieciešams vienots visaptverošs redzējums ilgtermiņā ar fokusu uz vardarbību ģimenē.

Arī labklājības ministre Evika Siliņa (JV) uzsvēra, ka, lai gan politiķi nevēloties runāt par Stambulas konvenciju, to ir nepieciešams ratificēt.

Anulēta «Rietumu Asset Management» ieguldījumu pārvaldes sabiedrības licence

Pēc akciju sabiedrības "Rietumu Asset Management" ieguldījumu pārvaldes sabiedrības lūguma Latvijas Bankas uzraudzības komiteja 2023. gada 24. maijā anulēja tai 2014. gadā izsniegto licenci ieguldījumu pārvaldes pakalpojumu sniegšanai.

Šāds lēmums pieņe...

Latvijas hokeja izlase aicināta uz Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertu

Latvijas hokeja izlase par sniegumu pasaules čempionātā ir aicināta uz Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertu, pavēstīja Latvijas Nacionālajā kultūras centrā (LNKC).

Latvijas vīriešu hokeja izlases spēlētājs Ralfs Freibergs mikroblogošanas vietnē "Tw...

Pasaules čempionāta hokejā ceturtdaļfināla pāru favorīti

Šodien ar četriem mačiem tiks noskaidroti tālākie medaļu pretendenti. Mūsu “OlyBet” bukmeikeru prognozēs vislielākajā favorītu lomā atrodas Latvijas pretinieki Zviedrijas hokejisti, kuru uzvaras pamatlaikā iespēja novērtēta ar koeficientu 1,43, savukār...



Komentāri