lv
O0pd6vIQmMXtM6v81OxGj5tUV5LQeJUoZdRsSXcW
178218

ĀM norisināsies pasākums "Tirgus piekļuves diena"

ĀM norisināsies pasākums "Tirgus piekļuves diena"

Ārlietu ministrijā (ĀM) 22.novembrī norisināsies pasākums "Tirgus piekļuves diena Latvijā 2022 - jauni eksporta tirgi, jaunas iespējas", kura uzmanības centrā būs jauni eksporta tirgi un to pieejamība Latīņamerikā un Āfrikas valstīs, aģentūru LETA informēja ĀM.

ĀM atzīmē, ka tirdzniecība ir galvenais izaugsmes un nodarbinātības avots Eiropā, savukārt brīvā tirdzniecība var pastāvēt tikai tad, ja uzņēmumi var netraucēti piekļūt starptautiskajiem tirgiem.

Lai palīdzētu maziem un vidējiem uzņēmumiem eksportējot pārvarēt tirdzniecības šķēršļus, Eiropas Komisijas Tirdzniecības ģenerāldirektorāta eksperti iepazīstinās ar galvenajiem tirgus piekļuves stratēģijas instrumentiem, portālu "Access2Markets" un Vienoto kontaktpunktu jeb "Single Entry Point", kā arī informēs par diskriminējošiem vai nesamērīgiem noteikumiem minētajos reģionos dažādās nozarēs. Latvijas uzņēmēji iepazīstinās klātesošos ar pieredzi šajos tirgos.

Pasākumu rīko ĀM sadarbībā ar Eiropas Komisiju un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru.

Vāc parakstus par valsts apmaksātas hospisa aprūpes saņemšanu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "manabalss.lv" noris parakstu vākšana par valsts apmaksātas hospisa aprūpes saņemšanu Latvijas iedzīvotājiem to pēdējā dzīves posmā, aģentūru LETA informēja labdarības organizācija "Hospiss LV".

Organizācijas vadītāja Ilze...

Latgales SEZ noslēgusi apjomīgāko investīciju līgumu tās pastāvēšanas vēsturē

Latgales Latgales speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvalde noslēgusi apjomīgāko investīciju līgumu tās pastāvēšanas vēsturē, aģentūru LETA informēja SEZ pārstāve Arnita Aleksejeva.

Trešdienas, 9.novembra Latgales SEZ pārvaldes sēdē pieņemti lēmumi par...

Strauji aug pieprasījums pēc mazlietotiem auto

Pieprasījums pēc mazlietotām automašīnām šogad astoņos mēnešos Baltijā ir kāpis par gandrīz 20%, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2021.gadā, kamēr jaunu automašīnu iegāde ir samazinājusies, aģentūrai LETA pavēstīja "Moller auto" pārstāvji, atsaucoties u...



Komentāri