lv
CrEuhkp1J6Pz7BLBzZeVSD5qvjTvHW7szqtiomP8
1779418

Nākamnedēļ notiks Mūzikas akadēmijas Džeza maratons

Nākamnedēļ notiks Mūzikas akadēmijas Džeza maratons

No 30.maija līdz 1.jūnijam notiks Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Džeza mūzikas katedras profesionālā bakalaura, maģistra un Pedagoģijas katedras populārās un džeza mūzikas pedagoģijas studentu noslēguma koncerteksāmeni, aģentūru LETA informēja augstskolā.

Džeza maratons sāksies 30.maijā plkst.19 ar atklāšanas koncertu klubā "Biedrība" (Merķeļa ielā 13) - tajā uzstāsies trīs JVLMA Džeza mūzikas katedras studenti dažādās specialitātēs: vokāliste Marija Valmiera un bundzinieki Jurģis Lipskis un Rūdolfs Daņiļēvičs. Tikmēr 31.maijā klubā "Biedrība" pasākumu cikls turpināsies ar JVLMA Pedagoģijas katedras populārās un džeza mūzikas pedagoģijas studentu noslēguma koncerteksāmeniem, kuros klausītajiem būs iespēja baudīt saksofonistes Katrīnes Sabīnes Kalniņas un pianistes Santas Kauliņas muzikālo sniegumu.

Savukārt 1.jūnijā maratona noslēguma diena aizritēs VEF Kultūras pilī: dienas koncertā plkst.13 ar noslēguma koncerteksāmeniem uzstāsies trīs profesionālā bakalaura topošie absolventi dažādās specialitātēs - ģitārists Iļja Larionovs, pianists Dāvis Lāpāns, ģitārists Arvils Rihards Bernāts un vokāliste Guna Pūcīte-Skujane, bet vakara koncertā plkst.19 uzstāsies JVLMA Džeza mūzikas katedras 4.kursa ansamblis Toma Rudzinska vadībā, kurā muzicēs arī studentu apmaiņas programmas studenti no ASV, un vakara kulminācijā JVLMA Džeza maratonu ar saviem koncerteksāmeniem noslēgs Džeza katedras profesionālā maģistra topošās absolventes vokālistes Edīte Štrausa un Līga Kupča.

Vasaru Latvijā sola sausu un karstu

Pašreizējie prognožu dati uzrāda augstu varbūtību, ka šogad Latvijā gaidāma karsta vasara ar mazu nokrišņu daudzumu, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sinoptiķi atgādina, ka Eiropā ir grūti prognozēt laikapstākļus vairāku...

Mārupē plānots uz pusi samazināt siltumenerģijas tarifu

Mārupē plānots no jūlija apmēram uz pusi samazināt siltumenerģijas tarifu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

SIA "Mārupes komunālie pakalpojumi" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) iesniedz siltumenerģijas ap...

NA neizslēdz sava Valsts prezidenta kandidāta virzīšanu

Nacionālā apvienība (NA) neizslēdz, ka varētu virzīt savu kandidātu Valsts prezidenta amatam, ja pirmajā piegājienā nevienu no līdz šim pieteiktajiem kandidātiem ievēlēt neizdotos, intervijā Latvijas Radio atklāja NA valdes loceklis, Saeimas deputāts J...



Komentāri