lv
CQP3W8gzOqsOK3S0daf6M4N8cDnjQCYw2ZaeE9rt
177585

Seniorus informēs par elektroniskā paraksta lietošanas priekšrocībām

Seniorus informēs par elektroniskā paraksta lietošanas priekšrocībām

Lai informētu seniorus par elektroniskā paraksta lietošanas priekšrocībām un sniegtu ieskatu kiberdrošības pamatjautājumos, 16.novembrī plkst.13 Latvijas Senioru kopienu apvienība (LSKA) kopā ar autentifikācijas rīka Smart-ID izstrādātāju "SK ID Solutions" organizēs tiešsaistes semināru "Elektroniskais paraksts kā iespēja, kiberdrošība kā visu iespēju pamats".

Kā norādīja LSKA, aizvien vairāk Latvijas senioru ikdienā rodas nepieciešamība izmantot tehnoloģijas un digitālo vidi - pieteikties dažādiem pakalpojumiem tiešsaistē, apliecināt savu identitāti pakalpojumu saņemšanai, parakstīt elektroniskus līgumus utt. Lai arī saimniecisko vajadzību kārtošana tiešsaistē lielākajā daļā gadījumu ir parocīgāka un ievērojami ietaupa laiku, vēl joprojām pastāv dažādi maldīgi priekšstati par to, kā tajā orientēties, cik droši tas ir un kādi pasākumi var pasargāt seniorus no personisko datu un informācijas nokļūšanas datu zagļu rokās.

Semināra laikā gados vecākie sabiedrības locekļi tiks ne vien izglītoti par šiem jautājumiem, bet arī informēti par dažādām nozares tendencēm, tai skaitā, elektroniskā paraksta plašo pielietojamību, kiberdrošības riskiem, ikdienas gaitās noderīgiem rīkiem.

Tāpat seminārā "SK ID Solutions" no savas puses informēs arī par senioru aptaujas rezultātiem, parādot to, kāda ir realitāte elektroniskā paraksta lietošanā Latvijas senioru vidū un kāda ir izpratne par kiberdrošības aspektiem - pieejas paroļu maiņu, saskaršanos ar viņu personīgo datu iegūšanu utt.

Seminārā piedalīsies LSKA valdes priekšsēdētājas vietniece Lilita Kalnāja, "SK ID Solutions" Latvijas filiāles vadītāja Sanita Meijere, video satura autors un "resume.lv" dibinātājs Ints Balodis.

Interesenti varēs vērot pasākumu tiešsaistē "SK ID Solutions" "YouTube" un LSKA "Facebook" kontā.

Demontēti nevis likumā noteiktie 69, bet +55 okupācijas režīmu slavinoši objekti

Pēc Latvijas pašvaldību sniegtās informācijas noteiktajā termiņā - līdz 15. novembrim - demontēti visi 69 Ministru kabineta (MK) noteikumos "Latvijas Republikas teritorijā esošo demontējamo padomju un nacistisko režīmu slavinošo objektu saraksts" iekļa...

VID aizdomās par kukuļošanu aizturējis 15 muitniekus un piecus uzņēmējus
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Iekšējās drošības pārvalde Rīgas Muitas kontrolpunktos pēdējo nedēļu laikā aizdomās par kukuļošanu aizturēja 15 muitas amatpersonas, kā arī piecus ar tranzītbiznesa nozari saistītus uzņēmējus, portālu "Delfi" in...
Aizdomās par kukuļošanu aiztur 15 muitniekus un piecus tranzītbiznesa pārstāvjus
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Iekšējās drošības pārvalde (IDP) Rīgas Muitas kontrolpunktos pēdējo nedēļu laikā aizdomās par kukuļošanu aizturējusi 15 muitas amatpersonas, kā arī piecus ar tranzītbiznesa nozari saistītus uzņēmējus, informēja dienestā.


Komentāri