lv
CiqQaduVYYczHR3AnLycf0wCgbnOZUaOhCLrtGmP
1773898

Rīgā un Liepājā norisināsies Teātra festivāls Nr.2

Rīgā un Liepājā norisināsies Teātra festivāls Nr.2

Rīgā un Liepājā no 1. līdz 5.jūnijam norisināsies "Teātra festivāls Nr.2", informēja Ģertrūdes ielas teātrī (ĢIT).

Festivāla programmā iekļautas astoņas izrādes, kas balstītas oriģināldramaturģijā. Pēc izrādēm skatītāji tiks aicināti piedalīties sarunās, lai dalītos iespaidos par redzēto. Savukārt teātra profesionāļi kopā skatīs sev aktuālos jautājumus par izrāžu tapšanas procesu un jaunas auditorijas meklējumiem.

Rīgas Latviešu biedrības namā 1.jūnijā plkst.19 demonstrēs Latvijas Leļļu teātra iestudējumu "Bez morāles. Ar lellēm", kuru režisējis Mārtiņš Eihe, Edgars Niklasons, Vija Blūzma un Edgars Kaufelds.

"Dirty Deal Teatro" 2.jūnijā plkst.16 noritēs teātra profesionāļu saruna, kam plkst.19 sekos režisora Valtera Sīļa iestudējums "Mammu!". Savukārt Liepājas teātrī 2.jūnijā plkst.19 demonstrēs režisora Matīsa Budovska iestudējumu "Dziesmu svētki".

Rīgas Latviešu biedrības namā 3.jūnijā plkst.19 izrādīs Latvijas Leļļu teātra iestudējumu "Vaļa dziesma", kura režisors ir Rūdolfs Apse. Savukārt plkst.21 ĢIT būs skatāma Andreja Jarovoja koncertizrāde "Āda - 100".

"Dirty Deal Teatro" 4.jūnijā plkst.19 interesenti varēs noskatīties Sofijas Meļņikovas un Sīļa iestudējumu "Drama Queen". ĢIT plkst.19 demonstrēs Jevgeņijas Šermeņevas iestudējumu "Vientuļās planētas sala".

Latvijas Nacionālajā teātrī 5.jūnijā plkst.16 notiks teātra profesionāļu saruna, kam plkst.19 sekos Elmāra Seņkova iestudējums "Ričards. Nekā personīga".

Sārts: Ir sākusies Ukrainas pretuzbrukuma operācijas sākuma fāze
Ir sākusies Ukrainas pretuzbrukuma operācijas sākuma fāze, kurā Ukraina veido apstākļus, lai pretuzbrukums būtu veiksmīgs. Tā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.
Dēlu pēc tēva nāves pārsteidz sveši cilvēki ar aizdomīga paskata testamentu
Dēls uzzina, ka sešus gadus pirms nāves tēvs dzīvokli novēlējis pilnīgi svešam cilvēkam. Testamentu tēvs nav rakstījis pats, taču tiesa to atzīst par likumīgu, un, kaut arī patiesība šķiet acīmredzama, pierādīt to, ka testaments ir viltots, nav iespēja...
Nedēļas nogalē, turpinoties sausumam, vietām gaidāma salna

Tuvākajās diennaktīs Latvijā turpināsies sausums, gaiss kļūs vēsāks un vietām gaidāma salna, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdien Latvju no rietumiem sasniegs aukstā atmosfēras fronte, bet nokrišņu būs maz - tikai vietām uzlīs. Maksimālā gaisa temperatūra gai...



Komentāri