lv
6SkvjKiTH12r0n6uGD5pTb7X4dHc1pnnlDnS0YvU
1771881

Runci pieminot. Saruna ar izcilā režisora Pētersona meitu Kārinu

Runci pieminot. Saruna ar izcilā režisora Pētersona meitu Kārinu
1930. gadā, septiņu gadu vecumā Runcis uzraksta lugu "Pazudusī soma", ko jau tobrīd leģendārais režisors Eduards Smiļģis, Runča ģimenes draugs, apsola iestudēt Dailes teātrī. Nesagaidījis pirmizrādi uz lielās skatuves, Runcim nākas lugu iestudēt mājās. Līdz Dailes teātrim tomēr vēl mazliet jāpagaida, bet Runcis tur nonāks – nonāks un kļūs par vienu no izcilākajiem 20. gadsimta otrās puses latviešu teātra režisoriem un dramaturgiem, kura vārds nu jau ir ierakstīts arī Latvijas Kultūras kanonā. Tur gan viņš ir minēts oficiāli – kā Pēteris Pētersons (1923–1998).
Kazāks akcentē nepieciešamību bankām aktīvāk kreditēt

Bankām aktīvāk jāveic ilgtspējīga kreditēšana, ko var veicināt ar šādu kreditēšanu saistīto komisiju maksu samazināšana, šodien Parlamentārās izmeklēšanas komisijā par finanšu sektora "kapitālā remonta" negatīvo ietekmi sacīja Latvijas Bankas prezident...

Esam ceturtdaļfinālā!!! Elpu aizraujošā spēlē Latvija varonīgi uzveic Šveici

Latvijas vīriešu hokeja izlase otrdien Rīgā pasaules čempionāta mačā apspēlēja Šveici un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Latvija pagarinājumā pieveica Šveici ar 4:3 (0:0, 2:1, 1:2, 1:0).

Vārtu Latvijai guva Ralfs Freibergs, Rodrigo Ābols, Kaspars Daugaviņš un ...

Noskaties! Kā grilētāji Rožupē sacentās par gardākā šašlika titulu
Reizē ar siltākām dienām Latvijas sētās arvien biežāk var just ceptas gaļas smaržu. Līvānu novada Rožupē grila sezona atklāta ar grilēšanas sacensībām. Tajās dalībnieki rādīja savas prasmes gaļas cepšanā uz oglēm.


Komentāri