lv
8yczFfmybfAgLPAgFfelC1PBfZHNSi37K3HyTnu6
1764335

Zemkopības ministrs devies pieredzes apmaiņas vizītē uz Somiju

Zemkopības ministrs devies pieredzes apmaiņas vizītē uz Somiju

Zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS) kopā ar valsts un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem devies pieredzes apmaiņas vizītē uz Seinajoki Somijā, pavēstīja Zemkopības ministrijā (ZM).

Ministra vizīte Somijā ilgs no pirmdienas līdz trešdienai, 24.maijam.

Ministrijā norāda, ka Somijā daudzus gadus tiek veiksmīgi īstenota efektīva skolēnu ēdināšanas sistēma izglītības iestādēs, ikdienā piedāvājot bērniem un jauniešiem maltītes, kas sagatavotas no vietējo lauksaimnieku un pārtikas ražotāju produktiem.

Pieredzes apmaiņas programmas pirmajā dienā plānots apmeklēt piena lopkopības fermu un piena pārstrādes uzņēmumu "Koskenoja", kā arī Šmitam plānota tikšanās ar Somijas lauksaimniecības un mežsaimniecības ministru Anti Kurvinenu.

Tikmēr vizītes otrajā dienā, 23.maijā, tiks diskutēts par Somijas pārtikas sistēmas pamatelementiem. Latvijas delegācija uzklausīs Seinajoki un Turku universitātes pārstāvjus, kuri dalīsies pieredzē par ilgtspējīgas pārtikas sistēmas izveidi Somijā un stāstīs par pārtikas drošību un kvalitāti. Savukārt pēcpusdienā delegācija apmeklēs piena pārstrādes uzņēmumu "Valio".

Vizītes trešajā dienā, 24.maijā, delegācija iepazīsies ar Somijas skolu ēdināšanas sistēmu, kā arī ar valsts īstenotajām pārtikas iepirkumu vadlīnijām. Delegācijas dalībnieki apmeklēs arī centrālo virtuvi, kurā gadā sagatavo apmēram trīs miljonus maltīšu 11 000 klientu aprūpes namos un skolās.

Plānots, ka vizītes laikā arī Somijas Lauksaimniecības un mežsaimniecības ministrijas speciālisti iepazīstinās ar Somijas skolu ēdināšanas sistēmu un pašreizējo attīstības programmu.

Graube: Krieviem Bahmutā draud aplenkšana

Neskatoties uz to, ka Krievija ir pārņēmusi savā kontrolē Bahmutu, ukraiņu panākumu gadījumā krieviem pilsētā draud aplenkšana, sacīja bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube.

Viņš skaidroja, ka ukraiņiem bija militāri vaj...

Latvijas karavīri Kosovā fano par hokeja valstsvienību, īpaši slavē vārtsargu Šilovu
Latvijas medijiem iekrāsojoties hokeja svētku noskaņās un sociālo mediju vidē ikdienas notikumu plūsmu pārņemot valstsvienības sarkanbaltsarkanajām krāsām, no pirmās pasaules čempionāta dienas nacionālo izlasi kaismīgi atbalsta arī Latvijas karavīri st...
Latvijas pasts izdos pastmarku par godu režisoram Pētersonam (+FOTO)

''Latvijas Pasts'' izdos jaunu pastmarku un aploksni, atzīmējot ievērojamā latviešu režisora, tulkotāja, dramaturga un sabiedriskā darbinieka Pētera Pētersona 100.dzimšanas dienu, ziņoja "Latvijas pasts".

Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 20...



Komentāri