lv
cQKvwKfKXDjz84c8qv5Bc8loxitxcL5sqH7jG7aV
1763685

Latvija pirmo reizi uzņems Eiropas vadošos ultrasonogrāfijas ekspertus

Latvija pirmo reizi uzņems Eiropas vadošos ultrasonogrāfijas ekspertus

Šogad pirmo reizi Latvijā notiks Eiropas ultrasonogrāfijas kongress "EUROSON 2023", kas pulcēs kopā 174 starptautiski atzītus zinātniekus, pētniekus un lektorus, informēja asociētā profesore, radioloģe, "EUROSON 2023" kongresa prezidente Maija Radziņa.

"EUROSON 2023" ir īpaši nozīmīgs notikums medicīnas nozares starptautiskajā kalendārā un šogad EFSUMB to organizē sadarbībā ar Latvijas Ultrasonogrāfijas asociāciju un Latvijas Radioloģijas asociāciju.

Radziņa stāstīja, ka Eiropas ultrasonogrāfijas kongress notiek 34.reizi, un šī ir pirmā reize, kad ir iespēja to uzņemt Latvijā. Tas ir gan pagodinājums, gan augsta starptautiska atzinība Latvijas medicīnas kompetencei un vienlaikus unikāla iespēja ultrasonogrāfijas attīstībai Latvijā, norādīja kongresa prezidente, piebilstot, ka tas ir arī svarīgs solis Latvijas medicīnas nozares izaugsmē, dodot iespēju Latvijas speciālistiem tikties ar pasaules līmeņa ekspertiem, papildināt profesionālās zināšanas, apgūt jaunākās tehnoloģijas un aktuālos zinātniskos sasniegumus.

Kongress pulcēs ultrasonogrāfijas ekspertus, radiologus, ginekologus, ķirurgus, ģimenes ārstus un citus medicīnas nozares profesionāļus, kuri strādā ar ultrasonogrāfijas tehnoloģijām, piedāvājot ne vien profesionālo programmu, bet arī ultrasonogrāfijas kongresu studentiem.

Īpašās praktiskās sesijās un meistarklasēs kongresā Latvijā tiksies 174 lektori no 55 valstīm, tai skaitā Eiropas, ASV, Dienvidamerikas, Austrālijas, Japānas, Korejas un citām valstīm.

"EUROSON 2023" laikā tiks prezentēti jaunākie pētījumu rezultāti, atklājumi un inovācijas ultrasonogrāfijas nozarē, kā arī dalībnieki varēs iepazīties ar jaunākajām ultrasonogrāfijas iekārtām un tehnoloģijām no pasaules vadošajiem ražotājiem, tostarp mākslīgā intelekta pielietojuma iespējām. Industrijas izstādē ārstiem, rezidentiem un medicīnas studentiem būs iespēja praktiski apgūt ultrasonogrāfijas jaunākās programmas pasaules līmeņa speciālistu vadībā.

"EUROSON 2023" notiks no 25.maija līdz 27.maijam Rīgā, konferenču centrā "Atta Centre".

Latvija-Šveice – kas uzvarēs?
Latvijas hokejistu nākamā cīņa būs ar spēcīgo Šveices izlasi. Vai Latvijai pēc četru uzvaru sērijas būs jāizcīna punkti, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs? Par to Uldis Strautmanis raidījuma "Aizmugure" speciālizlaidumā runā ar Sandi Ozoliņu un Kobu Jasu....
Svētdien uz ceļiem cietuši 17 cilvēki - cik velosipēdisti un gājēji?

Aizvadītās nedēļas pēdējā dienā satiksmes negadījumos uz Latvijas ceļiem cietuši 17 cilvēki, tostarp četri velosipēdisti, trīs elektrisko skrejriteņu vadītāji un viens gājējs, informēja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Kopumā diennakt...

Iznācis jaunākais WTA rangs - kur pēc Romas pusfināla ierindojas Ostapenko?

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunajā Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā pakāpusies par trim vietām un šonedēļ ieņem 17.pozīciju.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Darja Semiņistaja pēc rekorda sasniegšanas iepriekšējā rangā šoreiz pied...



Komentāri