lv
EDNuX9y9ao8yVFIB4iGrBgcE8SOLjYX0v0BCrudv
1761210

Mecenāts stipendijām novēlējis dāsnu summu - cik lielu?

Mecenāts stipendijām novēlējis dāsnu summu - cik lielu?

Nodibinājums "Vītolu fonds" saņēmis apliecinājumu par mecenāta Jura Petričeka ģimenes testamentāro vēlējumu, ar kuru jauniešu stipendijām ziedoti 400 000 ASV dolāru jeb 367 242 eiro, informēja nodibinājuma pārstāvji.

Sākot ar nākamo studiju gadu, stipendijas izmaksās galvenokārt ķīmijas studentiem un jauniešiem, kas nāk no Petričeka dzimtā Alūksnes novada Pededzes pagasta. Plānots, ka vienas stipendijas apmērs būs 250 eiro, tādējādi atbalstot aptuveni 150 jauniešus. Konkrētu jauniešu skaitu katrā studiju gadā šobrīd nav iespējams prognozēt, jo tas atkarīgs no saņemto pieteikumu skaita.

Petričeks bijis Okupācijas muzeja padomes loceklis, vēlāk darbojies arī valdē. Ar Petričeka atbalstu 2019.gada Rīgas Centrālcietumā tika atklāta piemiņas vieta terora upuriem.

2007.gadā Petričeks kopā ar sievu Ritu ieguva "Latvijas lepnuma" balvu par atbalstu Pededzes pagasta jauniešu izglītošanā. Pēc sievas nāves "Vītolu fondā" dibinājis Ritas Petričekas piemiņas stipendiju, kam pēcāk sekoja vēl divas - Jevgenija un Olgas Petričeku piemiņas stipendija un Bertrama un Lidijas Rozenbergu piemiņas stipendija. Tādējādi tika izveidots Jura un Ritas Veltas Petričeku stipendiju fonds, ar kura palīzību atbalstīti 15 studenti, kopā izmaksājot teju 100 000 eiro.

Eiropas čempioni! Madrides Real spraigā galotnē uzveic Olympiakos

Spānijas basketbola klubs Madrides "Real" svētdien Kauņā triumfēja ULEB Eirolīgas finālčetrinieka turnīrā, Eiropā prestižākajā klubu turnīrā uzvarot 11.reizi vēsturē.

Finālspēlē madridieši ar rezultātu 79:78 (17:24, 28:21, 14:18, 20:15) uzvarēja Pirejas...

Pasaki kaut ko latgaliski! Par stereotipiem un patiesībām
Šķiet, var diezgan droši teikt, ka Latgale ir tas Latvijas reģions, par kuru var dzirdēt visvairāk stereotipu, dīvainu priekšstatu un jautājumu. Mēs, latgalieši, pret to attiecamies visai atšķirīgi – vieni ar putām uz lūpām cenšas atspēkot katru, viņup...
Latvijai ir vēl uz ko tiekties - ASV salādē deviņas ripas Francijas vārtos

Šveices vīriešu hokeja izlase svētdien "Arēnā Rīga" uzvarēja arī pasaules čempionāta sestajā mačā un nodrošināja pirmo vietu B apakšgrupā, kuras pēdējā spēlē otrdien tiksies ar Latviju.

Šveices hokejisti ar 4:2 (1:1, 2:0, 0:1) uzvarēja Čehiju.

Septītajā...



Komentāri