lv
QpUwdcJIBmi2h9bt24gpZ3w3hc393ohWrCOgtpve
1758557

Drīz varēs atklāt peldēšanas sezonu? Augstākā ūdens temperatūra: +20 grādi

Drīz varēs atklāt peldēšanas sezonu? Augstākā ūdens temperatūra: +20 grādi

Svētdienas rītā ūdens temperatūra Latvijas lielākajās upēs ir +13..+17 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Aiviekstē, Daugavā, Lielupē un Ventā ūdens iesilis līdz +15..+17 grādiem, Gaujā ūdens temperatūra ir +13..+16 grādi. Mazākās upēs temperatūra galvenokārt nepārsniedz +12..+16 grādus.

Sestdienas pēcpusdienā augstākā ūdens temperatūra tika reģistrēta Mūsā pie Bauskas un Lielupē pie Mežotnes - tā nedaudz pārsniedza +20 grādus.

Ūdens temperatūra lielajos ezeros no rīta ir +13..+16 grādi.

Ūdens temperatūra jūrā Latvijas piekrastes lielākajā daļā nepārsniedz +8..+13 grādus.

Kā ziņots, saulainā laikā siltākais ūdens ir vēlā pēcpusdienā un vakarā, zemākā ūdens temperatūra parasti ir agrā rītā, bet jūrā ūdens temperatūru visvairāk ietekmē straumes un vēja virziens.

Veselības inspekcijas veikto pārbaužu rezultāti liecina, ka peldūdens kvalitāte atbilst prasībām visās oficiālajās iekšzemes un jūras peldvietās un mikrobioloģiskais piesārņojums nav konstatēts nevienā ūdens paraugā.

Bibliotekāri informē, kādā vecumā bērniem jārada interese par lasīšanu

Bērniem interese par lasīšanu jārada jau agrā vecumā - pirmskolas un sākumskolas posmā, atzina reģionālo bibliotēku pārstāvji.

Rēzeknes Centrālās bibliotēkas Rēzeknes pilsētas Bērnu bibliotēkas vadītāja Lāsma Leiņa-Sviridenko pauda, ka bērnu lasītprasme...

Noslīkšana notiek ātri un klusi. Kā mazināt noslīkušo skaitu?
Peldsezona tā īsti vēl nav sākusies, bet šogad jau no ūdens ir izcelti 46 mirušie. Tā kā gadiem ilgi uz citu valstu fona Latvija ar šiem skaitļiem ir līderos negatīvā ziņā, ministrijām, dažādām iestādēm un nevalstiskām organizācijām ir kopīgs mērķis – ...
Pieejamas nākamās nedēļas laika prognozes

Nākamnedēļ Latvijā gaidāms vasarīgi silts laiks, bet no piektdienas kļūs vēsāks, liecina jaunākās laika prognozes.

Tuvākajās dienās būs vairāk mākoņu, pirmdien vietām - galvenokārt valsts austrumos - īslaicīgi līs. Latvijas rietumu un centrālajā daļā p...



Komentāri