lv
8ODXwCW7D2xf5oKPTjjTi93Geyvhiq6xJz4sIPoJ
1750583

Medicīnas vēstures muzejā atklās izstādi Kā es jūtos pēdējā laikā

Medicīnas vēstures muzejā atklās izstādi Kā es jūtos pēdējā laikā

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) maija beigās atklās izstādi "Kā es jūtos pēdējā laikā", informēja centra pārstāve Krista Luīze Priedīte.

Izstādē laikmetīgās mākslas autori apcer psihiskās veselības tēmu, pievēršoties gan savai vai tuvinieku slimības pieredzei un profilaksei, gan pētot sabiedrības aizspriedumus un tēmas stigmatizāciju. Ekspozīcija un tās pavadošā programma notiks Medicīnas vēstures muzejā.

Lai veicinātu sabiedrības izpratni un mazinātu aizspriedumus par šo tēmu, izstāde pievēršas dažādiem psihiskās veselības skatpunktiem - personīgai cīņai ar depresiju, pārdzīvojumam, pieredzot tuvinieka zaudējumu, pašpalīdzības tehnikām un profilaksei, kā arī stereotipu atsegšanai.

Izstādē piedalās mākslinieki Anda Lāce, Līga Spunde, Reinis Hofmanis, Anna Salmane, Andris Kaļiņins, Krista Dzudzilo, Reinis Dzudzilo, Rasa Jansone, Ieva Vīksne, Zane Tuča, Ernests Vilsons un Sanita Tauriņa.

Pavadošajā programmā notiks nodarbības, kas sniegs ieskatu mākslas terapijas procesā, diskusijas ar izstādes māksliniekiem un tēmas ekspertiem, kā arī divas performances. Ciklu "Ievads mākslas terapijā" vadīs mākslas terapeites Diāna Serga un Lība Bērziņa, un tajā aicināts piedalīties ikviens interesents.

Diskusijās kopā ar māksliniekiem un ekspertiem tiks pārrunātas tēmas par psihiskās veselības traucējumiem, neirodažādību, līdzcilvēku atbalsta nozīmi, palīdzības veidiem un valodu, kā par šīm tēmām runāt. Publiskās programmas laikā notiks arī divas performances - ukraiņu mākslinieces Darjas Kalašņikovas "Sirdspuksti" un horeogrāfes Kristīnes Brīniņas "Vējainākā diena, kāda jebkad bijusi".

Izstāde Medicīnas vēstures muzejā būs skatāma no 26.maija līdz 31.augustam.

Diana sveces apgrozījums pērn audzis uz pusi, sasniedzot 17,6 miljonus eiro

Sveču ražotājs SIA "Diana sveces" pagājušajā gadā strādāja ar 17,619 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 49,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 2,4 reizes un bija 3,39 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas gad...

Cēsīs norisināsies XI Latvijas zēnu koru salidojums Puikas! Dziedāsim!

Sestdien, 26.maijā, Cēsu Pils parka estrādē norisināsies XI Latvijas zēnu koru salidojums "Puikas! Dziedāsim!".

Tā informē Cēsu pašvaldība.

Zēnu koru salidojumu iniciators un tradīcijas iedibinātājs ir ilggadējais Rīgas Doma zēnu kora diriģents Jānis Er...

Andžejs Ļebedevs saņēmis īpašo ielūgumu dalībai Eiropas čempionātā spīdvejā

Latvijas sportists Andžejs Ļebedevs ir saņēmis īpašo ielūgumu dalībai 2023.gada Eiropas čempionātā (EČ) spīdvejā, piektdien paziņoja Starptautiskajai Motosporta federācijas (FIM) Eiropas nodaļa.

Ļebedevs ir viens no pieciem spīdvejistiem, kuri saņēmuši ...



Komentāri