lv
nHtDSsIQZS6JmJGaY9x3JuFYexzRlURCH4x3HG4A
1749842

Rinkēvičs aicina Latīņamerikas un Karību valstis atvērt vēstniecības Rīgā

Rinkēvičs aicina Latīņamerikas un Karību valstis atvērt vēstniecības Rīgā

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), kurš šodien tikās ar Argentīnas, Dominikānas, Kubas, Paragvajas, Peru, Urugvajas, kā arī Portugāles vēstniekiem, aicināja viņus apsvērt ideju par vēstniecības atvēršanu, kas palīdzētu veidot aktīvākus divpusējos un daudzpusējos kontaktus ar Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstīm, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Tikšanās laikā ministrs apliecināja Latvijas atbalstu Eiropas Savienības (ES) un Latīņamerikas un Karību valstu (LAK) attiecību stiprināšanai. Sarunā Rinkēvičs uzsvēra, ka Latīņamerikas un Karību valstis ir līdzīgi domājoši partneri ES. Viņš izteica atbalstu ES un LAK attiecību stiprināšanai, jo īpaši gaidāmās Spānijas prezidentūras ES Padomē laikā šā gada otrajā pusē.

Šogad 17.jūlijā un 18.jūlijā Briselē notiks ES un LAK kopienas samits.Rinkēvičs izteica cerību, ka tas dos jēgpilnu impulsu abu reģionu sadarbības stiprināšanai.

Ministrs apliecināja, ka ES un Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstu samita darba kārtība attiecībā uz tirdzniecības un investīciju attīstību, tostarp augsto tehnoloģiju un digitālajā jomā, atbilst Latvijas redzējumam.

Rinkēvičs aicināja Latīņamerikas un Karību valstu vēstniekus apsvērt ideju par vēstniecības atvēršanu Rīgā, kas palīdzētu veidot aktīvākus divpusējos un daudzpusējos kontaktus ar Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstīm.

Tikšanos rīkoja Spānijas vēstnieks Latvijā, gatavojoties Spānijas prezidentūrai ES Padomē.

Neticami! Pirms spēles ar Latviju Kazahstāna fantastiskā mačā pieveic Slovākiju

Kazahstānas hokeja izlase piektdien Rīgā pasaules čempionāta piektajā mačā pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Slovākiju.

Kazahstāna, kas rītdien spēkosies ar Latviju, B apakšgrupas mačā "Arēnā Rīga" uzvarēja ar rezultātu 4:3 (0:1, 3:0, 0:2, 0:0, 1:0).

Ka...

Ostapenko zaudē Ribakinai cīņā par finālu Romas tenisa turnīrā
Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko piektdien piedzīvoja zaudējumu Romas "WTA 1000" sērijas turnīra pusfinālā, otrajā setā nenosargājot trīs geimu pārsvaru. Ostapenko ar rezultātu 2-6, 4-6 zaudēja Kazahstānas pārstāvei Jeļenai Ribakinai.
Semeņistaja cieš zaudējumu Bodrumas W-60 sērijas turnīra ceturtdaļfinālā

Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja piektdien Bodrumā cieta zaudējumu Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) W-60 sērijas turnīra ceturtdaļfinālā.

Semeņistaja, kura turnīrā izsēta ar ceturto numuru un WTA rangā ieņem 182.vietu, ar 6-2, 5-7, 1-6 piekāp...



Komentāri