lv
ksBpsUFzNvHC7GvySWsbHGK1KaHLz9pcdVDMUHP4
1744054

Ukraiņiem Liepājā uzdāvina velosipēdus - ko vēl?

Ukraiņiem Liepājā uzdāvina velosipēdus - ko vēl?

Ukraiņi Liepājā saņem dāvinājumā velosipēdus un sadzīves tehniku, informēja Liepājas pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļā.

Turpinot sniegt atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem, kuri, bēgot no Krievijas izraisītā kara Ukrainā, savu patvērumu un mājas pašlaik raduši Liepājā, pašvaldība sadarbībā ar ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības biroja un biedrības "Pilsēta cilvēkiem" atbalstu iepriecinājusi ukraiņu ģimenes, dāvinot sadzīves tehniku, savukārt ukraiņu bērniem un jauniešiem - velosipēdus.

Kopskaitā 11 sadzīves tehnikas vienības - veļas mašīnas un ledusskapjus - Liepājas pašvaldība nogādāja astoņos pašvaldības dzīvokļos, kuros dzīvo ģimenes no Ukrainas. Pārsvarā tās ir ģimenes, kurās mamma viena rūpējas par bērniem, un ģimenes, kurās dzīvo seniori un personas ar invaliditāti. ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs Latvijai dāvināja 24 veļas mašīnas un 24 ledusskapjus, no tām Liepājas un Dienvidkurzemes novads saņēma 23 sadzīves tehnikas vienības.

Iepriekš ar ASV Aizsardzības sadarbības biroja atbalstu Ukrainas civiliedzīvotāji Liepājā saņēmuši arī gultas un mīksto inventāru - gultas veļu, matračus, spilvenus, segas.

Savukārt sadarbībā ar biedrību "Pilsēta cilvēkiem", kuras galvenais mērķis ir veicināt labas pilsētvides ieviešanu Rīgā un citās Latvijas pilsētās, Liepājā mītošie ukraiņu bērni un jaunieši saņēmuši 17 pilnībā jaunus velosipēdus, kas atvieglos ne tikai ikdienas pārvietošanos, bet veicinās labāk iepazīt pilsētu un tās iedzīvotājus. Velosipēdu ziedošanas akcijā iesaistīties varēja ikviens sabiedrības loceklis, un šādu akciju biedrība īstenoja jau otro gadu pēc kārtas.

Kopš kara sākuma Liepājā patvērumu raduši jau 1536 Ukrainas iedzīvotāji, no kuriem pašlaik pašvaldības izmitināšanas telpās dzīvo 80 ukraiņi, bet mājsaimniecībās, kuras saņem valsts kompensāciju par izmitināšanu, - 163 personas.

Liepājas pašvaldība kopā ar valsts institūcijām un biedrībām izveidojusi vienotu palīdzības sistēmu atbalsta sniegšanai Ukrainas pilsoņiem - pašvaldības tīmekļvietnes sadaļā "www.liepaja.lv/atbalsts-ukrainai", kur vienkopus apkopoti svarīgākie kontakti, lai katrs cilvēks pēc savas vajadzības varētu sazināties ar sev interesējošo institūciju.

Daugavpils sporta skolas direktora amatā iecelts hokejists

Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti šodien lēma Sporta skolas direktora amatā iecelt Ēriku Ševčenko.

Ševčenko atlases konkursā sniedza skaidrāko redzējumu par sporta skolas attīstības perspektīvām un profesionāli atbildēja uz komisijas jautājumiem, ...

Cik daudz pedagogu savu slodzi vērtē kā pārāk lielu?

Trešdaļa jeb 33% pedagogu esošo darba slodzi vērtē kā daudz par lielu, liecina izglītības uzņēmuma "Lielvārds" veiktais pētījums "Skolotāju balss".

Vēl 37% aptaujāto pedagogu šī brīža slodze liekas nedaudz par lielu, bet 27% pedagogu ieskatā viņu slodze...

Riteņbraukšanas federācijas vadītājs pasaka, kuram vēl jāatkāpjas no amata LOK

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretāram Kārlim Lejniekam vajadzētu sekot nu jau bijušā organizācijas prezidenta Žorža Tikmera piemēram un atkāpties no sava amata, sarunā ar atzina Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) prezidents Sand...



Komentāri