lv
6fU1dNOJflOw2hbLDiaM2gAYghDj1xi9UI2b2B5C
1743352

Lūdz likumā noteikt rīcību vardarbības pret pedagogu gadījumos

Lūdz likumā noteikt rīcību vardarbības pret pedagogu gadījumos

Ņemot vērā publiski vairākkārt izskanējušo informāciju par emocionālo un fizisko vardarbību, ko pret pedagogiem un izglītojamajiem vērsuši skolēni, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) un Latvijas izglītības vadītāju asociācija (LIVA) vērsušās Saeimā un Izglītības un zinātnes ministrijā, lūdzot Izglītības likumā noteikt rīcību vardarbības pret pedagogu vai citu izglītojamo gadījumos.

Vēstulē pausts, ka šobrīd normatīvajos aktos nav noteikts regulējums, kas ļautu izglītības iestādes vadītājam pieņemt lēmumu par obligātu izglītības procesa nodrošināšanu uzbrucējam ārpus izglītības iestādes gadījumā, ja konstatēts vardarbīgs uzbrukums citam izglītojamajam vai skolas darbiniekam. Tas ļautu izvairīties no atkārtotas vardarbības līdz brīdim, kamēr speciālisti atzīst, ka izglītojamais var atgriezties izglītības iestādē, uzskata organizācijas.

Piedāvātie grozījumi Izglītības likumā nosoaka, ka arī atkārtotas vardarbības gadījumā izglītības iestādes vadītājs, izvērtējot psihologa, sociālā pedagoga un pašvaldības bērnu tiesību aizsardzības sadarbības grupas viedokli, var lemt par uzbrucēja izglītošanos savā dzīvesvietā, ne izglītības iestādē. Šis lēmums būtu spēkā, līdz pašvaldības bērnu tiesību aizsardzības sadarbības grupa sniegs atzinumu, ka izglītojamais var atgriezties skolā. Tiek piedāvāts, ka šo atzinumu būtu jāsagatavo mēneša laikā.

LIZDA un LIVA lūdz piedāvātos grozījumus valdībā pieņemt līdz šī gada 1.septembrim.

Krištopāna augstie mērķi: Prioritāte šoobrīd ir Francijas čempiontituls

Latvijas handbolista Daiņa Krištopānā pārstāvētajai Parīzes "Saint-Germain" pēc iekļūšanas Eiropas Handbola federācijas (EHF) Čempionu līgas finālčetrinieka turnīrā pašreizējā prioritāte ir kļūt par Francijas čempioni, Latvijas Handbola federācijai (LH...

Čehija atspēlējas no negaidīta 0:2 un sagrauj Slovēniju

Čehijas hokeja izlase ceturtdien pasaules čempionāta mačā Rīgā lielu daļu bija iedzinējos pret Slovēniju, tomēr atspēlējās un, trīs vārtus gūstot Dominikam Kubalīkam, uzvarēja, kamēr Tamperē Zviedrija sagrāva Ungāriju.

B apakšgrupas mačā "Arēnā Rīga" če...

Eksperti nosauc veidus, kā samazināt slīkušo statistiku

Slīkušo statistiku varētu samazināt, turpinot sabiedrības informēšanu, izglītošanu un visā valstī ieviešot vienotu regulējumu par uzvedību peldvietās, atzina aptaujātie eksperti.

Šodien Veselības inspekcijā norisinājās Latvijas Peldēšanas federācijas (L...



Komentāri