lv
0t9jAqk1uXcRxsV8S3nTO10bwq1XRjECuJ7vYAMe
1741932

Progresīvie AS pārmet divkosību un vēlmi mistificēt vardarbības aspektus Latvijā

Progresīvie AS pārmet divkosību un vēlmi mistificēt vardarbības aspektus Latvijā

Saeimas vairākums šodien neiekļāva sēdes darba kārtībā "Apvienotā saraksta" (AS) deputātu rosinājumu uzdot valdībai izstrādāt likumprojektus vardarbības novēršanai.

AS deputāti rosinājuši Ministru kabinetam "nekavējoties" izstrādāt un virzīt Saeimā likumprojektus, lai novērstu un izmeklētu vardarbības aktus pret sievieti un ikvienu personu, aizsargātu vardarbības upurus, sniegtu tiem atbalstu un sodītu vainīgās personas.

Deputāte Linda Matisone (AS) atzīmēja, ka AS šo lēmumprojektu sagatavojusi, ņemot vērā pēdējos "dramatiskos gadījumus" Latvijā. AS aicina nekavējoties risināt pieaugošās vardarbības tendences, kas tostarp apdraud no Satversmes un starptautiskā cilvēktiesību pamatdokumenta - ANO Vispārējās cilvēktiesību deklarācijas - izrietošo visu Latvijas līdzcilvēku cilvēktiesību aizsardzību pret vardarbības izpausmēm, atzīmēja politiķe.

Savukārt "Progresīvo" Saeimas deputāts Andris Šuvajevs pauda, ka AS taktika šajā jautājumā rada nelielu apjukumu. "Manuprāt, šis ir divkosīgi. Es redzu, ka kārtējo reizi notiek mēģinājumi vienkārši mistificēt vardarbības aspektus Latvijā, sakot, ka mēs vēlamies risināt vardarbību gan pret sievietēm, gan pret ikvienu personu un šādā veidā tomēr sajaucot lietas kopā," norādīja politiķis.

Šuvajevs uzsvēra, ka Eiropas Parlamentā ir pieņemti lēmumi attiecībā uz Stambulas konvencijas pret vardarbību pret sievietēm ratifikāciju, - līdz ar to ir skaidra Eiropas Savienības virzība uz Stambulas konvencijas ratifikāciju.

Šuvajevs atzīmēja, ka pēdējās trijās nedēļās vairākas sievietes arī sociālajos tīklos un kopumā publiskajā telpā norādījušas uz konkrētiem gadījumiem, kuros viņas ir piedzīvojušas šāda veida vardarbību.

"Progresīvo" politiķis kritizēja AS, ka tas "vienkārši mēģina šo jautājumu šādā veidā reducēt un piešķirt mazāku nozīmi" vardarbībai pret sievieti.

Šodien Saeimas sēdē vēl plānots skatīt "Progresīvo" priekšlikumu uzdot valdībai "nekavējoties" virzīt Saeimai ratifikācijai Eiropas Padomes jeb Stambulas Konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu.

Aicina valdību nekavējoties izsludināt ārkārtas stāvokli piensaimniecības nozarē

Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) Piena nozares darba grupas sēdē - šā gada 17.maijā, dalīborganizāciju biedri pieņēma lēmumu aicināt valdību nekavējoties izsludināt ārkārtas stāvokli Latvijas piensaimniecības nozarē. Sēdes ietvar...

FM pašlaik gatavo priekšlikumus finansējuma nodrošināšanai veselības nozarei

Finanšu ministrijas (FM) priekšlikumi finansējuma nodrošināšanai veselības nozarē pašlaik ir sagatavošanas procesā, pavēstīja FM pārstāvji.

Detalizēti par šiem priekšlikumiem FM varēs informēt pēc Ministru kabinetā pieņemtā lēmuma.

Saskaņā ar Ministru p...

Saskaņa rosina parakstu vākšanu referendumam par tautas vēlētu Valsts prezidentu

14.Saeimā neievēlētā partija "Saskaņa" rosina parakstu vākšanu referendumam par tautas vēlēta Valsts prezidenta institūta ieviešanu Latvijā, informē partija.

Kā norāda "Saskaņa", partija nākamnedēļ iesniegs Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) likumproj...



Komentāri