lv
yQJbDmctQzegYnsZ6LUwEBxIGpim7rn9HwVQFI6z
1741690

Slēdz Kuldīgas maizes ceptuvi - jau 10.jūnijā darbu zaudēs 60 cilvēki!

Slēdz Kuldīgas maizes ceptuvi - jau 10.jūnijā darbu zaudēs 60 cilvēki!

Uzņēmuma "Kuldīgas maizes ceptuve" vadība nolēmusi slēgt ražotni, un darbu zaudēs vairāk nekā 60 cilvēku, vēsta Latvijas Radio. Par uzņēmuma slēgšanu ir paziņots gan pašvaldībai, gan Nodarbinātības valsts aģentūrai, kas saņēmusi informāciju par kolektīvo atlaišanu.

"Kuldīgas maizes ceptuve" ir viens no senākajiem un zināmākajiem Kurzemes zīmoliem, kas kopš pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem ražoja maizi un konditorejas izstrādājumus.

Šobrīd nav zināms, vai ražotni plānots pārdot, jo uzņēmuma īpašnieks notikušo plašāk nekomentē.

Vēl tikai pirms dažiem gadiem – 2018. gadā – uzņēmums SIA "Kuldīgas maizes ceptuve" ieguva nomināciju "Gada ražotājs". Jau tad valdes loceklis Dāvids Šternbergs sacīja, ka "ceptuve nav viegls uzņēmums – tas ir smags un riskants".

"Kuldīgas novada pašvaldība ir saņēmusi SIA "Kuldīgas maizes ceptuve" paziņojuma par uzņēmuma likvidāciju un darbības pārtraukšanu ar šī gada 10. jūniju.

"Skaidrs, ka katra uzņēmuma aiziešana no tirgus ietekmē mūsu iedzīvotājus un viņu ģimenes, arī novada konkurētspēju," atzina Kuldīgas novada domes pārstāve Ilze Meirupska-Eglīte.

Viņa norādīja, ka ir svarīgi, lai Kuldīgas maizes ceptuves darbinieki saņemtu visas likumā paredzētās sociālās garantijas, bet domei tas ir signāls mērķtiecīgāk turpināt darbu pie labvēlīgas uzņēmējdarbības vides stiprināšanas.

Ar tīru sirdsapziņu mērķus nesasniegt... No amata atkāpjas LHF prezidente Asare

No Latvijas Handbola federācijas (LHF) prezidentes amata ceturtdien atkāpās Ivita Asare, vēsta LHF.

Asare darbu federācijas prezidentes amatā uzsāka vien 2021.gada 21.septembrī, bet par pamatu savai demisijai min "nespēju sasniegt izvirzītos mērķus fina...

Eksperts: Krievijas sabrukums sākās jau pirms iebrukuma Ukrainā

Krievijas sabrukums sākās jau pirms iebrukuma Ukrainā, bet karš šo procesu paātrināja. Iespējams, ka Kremlis meklēs ienaidniekus, mēģinot saglabāt savu brūkošo valsti, kas varētu novest pie provokācijām pret Baltijas valstīm un Poliju, tā intervijā Lie...

Eksperte: Visi cenšas celt cenas, neskatoties uz to, vai ir reāls cenu pieaugums

Inflāciju nav tik viegli savaldīt, jo devīgs valdības fiskālais atbalsts apgrūtina inflācijas mazināšanas uzdevumu,"Tet" un "Draugiem Group" biznesa klientu forumā sacīja Latvijas Bankas galvenā ekonomista Agnese Rutkovska.

Vienlaikus viņa norādīja, ka ...



Komentāri